Join the Conversation

11 Comments

 1. “Grænser for politi” er også min mærkesag. Personligt tror jeg dog ikke på at Karsten “Dyr forpligter” Lauritzen er til særligt snævre grænser. Han har nok bare set at Bertel Haarder fik skabt sig et varigt positivt image blandt sine vælgere ved at sige det samme for 25 år siden. Schall Holberg er dog nok tættere på at være et af de få nogenlunde mentalt intakte mennesker på tinge.

 2. “Grænser for politi” er også min mærkesag. Personligt tror jeg dog ikke på at Karsten “Dyr forpligter” Lauritzen er til særligt snævre grænser. Han har nok bare set at Bertel Haarder fik skabt sig et varigt positivt image blandt sine vælgere ved at sige det samme for 25 år siden. Schall Holberg er dog nok tættere på at være et af de få nogenlunde mentalt intakte mennesker på tinge.

 3. “Grænser for politi” er også min mærkesag. Personligt tror jeg dog ikke på at Karsten “Dyr forpligter” Lauritzen er til særligt snævre grænser. Han har nok bare set at Bertel Haarder fik skabt sig et varigt positivt image blandt sine vælgere ved at sige det samme for 25 år siden. Schall Holberg er dog nok tættere på at være et af de få nogenlunde mentalt intakte mennesker på tinge.

 4. Hehe jeg fangede den sgu heller ikke lige først. Troede lige du var begyndt at spille med på de autonomes klaver, og at politiet havde grebet for hårdt ind under rydningen af Huset 🙂

 5. Hehe jeg fangede den sgu heller ikke lige først. Troede lige du var begyndt at spille med på de autonomes klaver, og at politiet havde grebet for hårdt ind under rydningen af Huset 🙂

 6. Hehe jeg fangede den sgu heller ikke lige først. Troede lige du var begyndt at spille med på de autonomes klaver, og at politiet havde grebet for hårdt ind under rydningen af Huset 🙂

 7. @info.Forskellen er ikke stor længere.
  Ja, det er en udmærket udsendelse – og kronik i J.-P. Der er nogle forhold som regelstyring, kontrol, krav om åbenhed (og modtræk som lukkede ministerkalendere), der afslører et uigennemskueligt samfund, hvor der ikke længere hersker tillid mellem borgerne og mellem stat og borgere. Det problem kan ikke løses med den legen kis-pus, som politikere og presse bruger tiden på.
  Man må derimod omdefinere demokrati fra at være en parlamentarisk eller konstitutionel institution til borgermagt i hverdagen. Når borgerne optræder ansvarligt – Britta Schall Holbergs utopi – , vil myndighederne spille en mindre rolle. Men borgerne har ikke noget incitament til at optræde ansvarligt, så længe staten opdrager dem til regel-ekvilibrisme (: hvordan omgår man statens regler uden at få ørerne i maskinen?). Sådan en utopi vil kræve langt mindre enheder. F.eks. burde Danmark være en række mindre stater, der ikke var større end de nuværende regioner.

 8. @info.Forskellen er ikke stor længere.
  Ja, det er en udmærket udsendelse – og kronik i J.-P. Der er nogle forhold som regelstyring, kontrol, krav om åbenhed (og modtræk som lukkede ministerkalendere), der afslører et uigennemskueligt samfund, hvor der ikke længere hersker tillid mellem borgerne og mellem stat og borgere. Det problem kan ikke løses med den legen kis-pus, som politikere og presse bruger tiden på.
  Man må derimod omdefinere demokrati fra at være en parlamentarisk eller konstitutionel institution til borgermagt i hverdagen. Når borgerne optræder ansvarligt – Britta Schall Holbergs utopi – , vil myndighederne spille en mindre rolle. Men borgerne har ikke noget incitament til at optræde ansvarligt, så længe staten opdrager dem til regel-ekvilibrisme (: hvordan omgår man statens regler uden at få ørerne i maskinen?). Sådan en utopi vil kræve langt mindre enheder. F.eks. burde Danmark være en række mindre stater, der ikke var større end de nuværende regioner.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.