Sådan klares både inflation og afdrag på USA's gæld

I disse krisetider ser man sig mange steder nødsaget til at vælge mellem pest eller kolera. Således er USA’s statsgæld nærmest eksploderet siden George W Bush trådte til og har fortsat sin stigning under Obama. Nu er der så også udsigt til stigende inflation i de kommende år. Nogle økonomer advarer endda mod hyperinflation. Det store dilemma for den amerikanske stat er således hvorvidt man vil lade inflationen stige og derved lettere kunne tilbagebetale den abnormt store gæld, eller holde inflationen nede og lade gælden vokse. Nyhedskanalen The Onion har fundet en genial løsning hvorved man slår begge lortebefængte fluer med ét smæk. Se selv:

http://www.theonion.com/content/video/treasury_department_issues

(Ovenstående kan bruges til en test på venner eller bekendte. Finder de filmen bare en anelse morsom, er de inden for økonomisk pædagogisk rækkevidde. Tager de den helt alvorligt er de keynesiansk uhelbredeligt syge)

0 comments

Sign In

Reset Your Password