Jeg ved ikke, om I andre havde bemærket det, for jeg havde i hvert fald ikke; 20 ud af 83 universiteter i Frankrig er blevet ofre for studenterstrejker over de sidste par måneder – lige for en gangs skyld. De studerende – og også nogle undervisere – protesterer bl.a. mod “… any hint of competition and what they call the “privatisation” of universities, which can now raise private money,” og det endda på trods af, at der ikke har været tale om hverken egenbetaling eller adgangskrav på uddannelserne.

 

Gad vide, om de ville være lige så strejkelystne, hvis de selv betalte for deres uddannelse? Man må håbe og bede til, at danske studerende ikke bliver inspirerede til at følge trop, i det tilfælde, at politikerne (rent hypotetisk) snakkede om højere krav, mere selvbestemmelse og bedre muligheder for privat indflydelse. Jeg føler for de franske studerende, der rent faktisk ønsker at lære noget; jeg ville nok næppe være tilfreds med, at mine studier blev sat på pause i flere måneder ad gangen. Det er godt at se, at ansøgningerne til “the hot spots” bliver færre og færre.

 

Kun i Frankrig kunne dette være comme il faut.

Campuses disrupted in France | One out, a quarter out | The Economist

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.