I morgen offentliggør regeringens Forbyggelseskommisionen en masse gode forbud, som skal få os til at spise sundt og motionere.

Det er jo bare forventeligt. Det interessante er Mette Wiers udtalelse om hvorfor nogen snakker om firhed til borgerne “”Det er en fordrejet debat, som kun ideologiske debattører interesserer sig for. Jeg tror, den er en reminiscens af puritanisme og syndighed, men den har ingen klangbund i befolkningen,”

Mette Wier vil tvinge folk til at leve på en bestemt måde. Det lyder da ret puritansk at snakke om en rigtig og forkert måde at leve på.

Som ph.d. i økonomi burde hun måske i setdet undersøge, om sunde mennesker ikke oftest har flere penge end fattige. Jeg kan godt gætte mig til svaret.

Tilbage er spørgsmålet bare: Hvordan mon den almindelig dansker kan få flere penge til leve sundt og få overskud i hverdagen til at træne?

Join the Conversation

10 Comments

 1. Konen må have haft en kat i Tænkehatten.
  Om noget er det da netop den uhyrlige puritanisme og syndighed, der er vækstlaget for al det formynderi og blandværk vi ser fra politisk side i disse år.
  Det er lige som om vores politiske system har taget halvdelen af den økonomiske og liberale filosofi til sig. Jo, de tænker i økonomiske termer som optimering og kigger på hele samfundet under et som en virksomhed.
  Samtidig smider de den sidste del af den liberale tankegang væk ved at fokusere på de har mere eller mindre kunstige “aggregat-entiteter” som Samfundet, Folkesundheden, osv. Så er det pludselig ikke individets frihed at vælge livsstil, nej den skal partout dikteres for ham, for hvis han vælger “forkert” og ikke er med til at optimerer _samfundets_ nøgletal, så er han pludselig ude i landsskadelig adfærd og er nu “forbryder”.
  Og måske er det endda kun 25% de lader blive tilbage af den liberale filosofi. For deres styringsmekanismer er blindt algoritmiske, og de tror at beredskabsplaner, planlægning og minutiøs dokumentation af adfærd kan løse alle problemer. Ja, sommetider kortslutter logikken og de påstår i samme åndedrag at den voldsomme mængde øgede regler og værdier samtidig giver mere frihed og plads til at tænke selv.
  Så det er sådan en regnskabsmetafor med den våde drøm om “styr på hver eneste krone”, der præger debatten og puster til alle de stakkels borderline-OCD’ere, der sidder på Christiansborg.
  Offeret: alt hvad økonomiske teori har at sige om selvorganisering, frie markeder og dynamiske markedskræfter.

 2. Konen må have haft en kat i Tænkehatten.
  Om noget er det da netop den uhyrlige puritanisme og syndighed, der er vækstlaget for al det formynderi og blandværk vi ser fra politisk side i disse år.
  Det er lige som om vores politiske system har taget halvdelen af den økonomiske og liberale filosofi til sig. Jo, de tænker i økonomiske termer som optimering og kigger på hele samfundet under et som en virksomhed.
  Samtidig smider de den sidste del af den liberale tankegang væk ved at fokusere på de har mere eller mindre kunstige “aggregat-entiteter” som Samfundet, Folkesundheden, osv. Så er det pludselig ikke individets frihed at vælge livsstil, nej den skal partout dikteres for ham, for hvis han vælger “forkert” og ikke er med til at optimerer _samfundets_ nøgletal, så er han pludselig ude i landsskadelig adfærd og er nu “forbryder”.
  Og måske er det endda kun 25% de lader blive tilbage af den liberale filosofi. For deres styringsmekanismer er blindt algoritmiske, og de tror at beredskabsplaner, planlægning og minutiøs dokumentation af adfærd kan løse alle problemer. Ja, sommetider kortslutter logikken og de påstår i samme åndedrag at den voldsomme mængde øgede regler og værdier samtidig giver mere frihed og plads til at tænke selv.
  Så det er sådan en regnskabsmetafor med den våde drøm om “styr på hver eneste krone”, der præger debatten og puster til alle de stakkels borderline-OCD’ere, der sidder på Christiansborg.
  Offeret: alt hvad økonomiske teori har at sige om selvorganisering, frie markeder og dynamiske markedskræfter.

 3. Det var dog en uendelig klam og usmagelig kommentar fra Mette Wier. Hvem fanden er den gale kost? Og kan hun blande sig uden om mit liv i allerhelvedes fart.

 4. Det var dog en uendelig klam og usmagelig kommentar fra Mette Wier. Hvem fanden er den gale kost? Og kan hun blande sig uden om mit liv i allerhelvedes fart.

 5. Så-så, ikke tale grimt om Mette Wier. Hun er skam udvalgt personligt af sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) til at stå i spidsen for regeringens forebyggelseskommission. Sig så ikke, at VK-regeringen ikke kæmper værdikampen.

 6. Så-så, ikke tale grimt om Mette Wier. Hun er skam udvalgt personligt af sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) til at stå i spidsen for regeringens forebyggelseskommission. Sig så ikke, at VK-regeringen ikke kæmper værdikampen.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.