I denne uges afsnit af South Park tages den finansielle krise op. Se det her og få et gedignt latteranfald. Er især vild med beskrivelsen af hvordan værdifastsættelse og beslutninger bliver taget i U.S Treasury.

Join the Conversation

13 Comments

 1. Ja, scenen fra US Treasury er en af de bedre. Men jeg er nu lidt skuffet over afsnittets morale.
  I starten er der en mand, der råber op om, at krisen skyldes FED’s rentepolitik. Men han indgår blot i en række af folk med mere eller mindre skøre teorier.
  Randy Marsh mener, at vi har gjort “økonomien” vred, og at den nu hævner sig på os. Det er jo en herlig parodi på alt det fordrukne sludder, der kommer ud af munden på diverse mediepersonligheder, der ustandselig udtaler sig om krisen, selv om de ikke har nogen som helst økonomisk indsigt. Men i virkeligheden er Randy Marsh’s løsningsmodel (at holde op med at forbruge unødigt) vel tættere på sandheden end Kyles (og forfatternes ?), der tilsyneladende mener, at det blot drejer sig om at holde gang i forbruget – altså nøjagtig det samme som den amerikanske og de europæiske regeringer er i gang med.
  Måske skal man ikke analysere så meget på en tegnefilm. Men jeg tror at South Park trods alt har en vis betydning for meningsdannelsen hos unge mennesker, og jeg synes, at de oftest rammer plet (set fra en libertariansk synsvinkel), når de behandler politiske emner. Det synes jeg desværre ikke helt er tilfældet her.
  Den sidste scene der dog sjov og rammende. Kyle (= de fremtidige generationer) har ofret sig og betalt forældregenerationens gæld, så de kan fortsætte deres overforbrug. Og hvem får æren?: Obama.

 2. Ja, scenen fra US Treasury er en af de bedre. Men jeg er nu lidt skuffet over afsnittets morale.
  I starten er der en mand, der råber op om, at krisen skyldes FED’s rentepolitik. Men han indgår blot i en række af folk med mere eller mindre skøre teorier.
  Randy Marsh mener, at vi har gjort “økonomien” vred, og at den nu hævner sig på os. Det er jo en herlig parodi på alt det fordrukne sludder, der kommer ud af munden på diverse mediepersonligheder, der ustandselig udtaler sig om krisen, selv om de ikke har nogen som helst økonomisk indsigt. Men i virkeligheden er Randy Marsh’s løsningsmodel (at holde op med at forbruge unødigt) vel tættere på sandheden end Kyles (og forfatternes ?), der tilsyneladende mener, at det blot drejer sig om at holde gang i forbruget – altså nøjagtig det samme som den amerikanske og de europæiske regeringer er i gang med.
  Måske skal man ikke analysere så meget på en tegnefilm. Men jeg tror at South Park trods alt har en vis betydning for meningsdannelsen hos unge mennesker, og jeg synes, at de oftest rammer plet (set fra en libertariansk synsvinkel), når de behandler politiske emner. Det synes jeg desværre ikke helt er tilfældet her.
  Den sidste scene der dog sjov og rammende. Kyle (= de fremtidige generationer) har ofret sig og betalt forældregenerationens gæld, så de kan fortsætte deres overforbrug. Og hvem får æren?: Obama.

 3. Jeg blev også lidt skuffet over dem, og også forvirret – de er normalt ellers ret konsekvente, når det kommer til det liberalistiske, og eftersom Stan og Kyles taler altid plejer at kunne direkte overføres til Matt Stone og Trey Parkers egne meninger… ja, så er det altså lidt underligt.
  Men starten var fantastisk 😀
  “… Aaaaand, it’s gone.”
  “Uh, what?”

 4. Jeg blev også lidt skuffet over dem, og også forvirret – de er normalt ellers ret konsekvente, når det kommer til det liberalistiske, og eftersom Stan og Kyles taler altid plejer at kunne direkte overføres til Matt Stone og Trey Parkers egne meninger… ja, så er det altså lidt underligt.
  Men starten var fantastisk 😀
  “… Aaaaand, it’s gone.”
  “Uh, what?”

 5. Det er nu sjovt med alle de forskellige økonomiprofeter vi pludselig har fået – inklusiv mig selv. Alle i verden har deres egen præcise forklaring på finanskrisens opståen. Jeg har skrevet på Liberator om en ond cirkel af statsintervention. Andre folk siger det er grådighed, karma, mangel på lovgivning, korrupte politikere…

 6. Det er nu sjovt med alle de forskellige økonomiprofeter vi pludselig har fået – inklusiv mig selv. Alle i verden har deres egen præcise forklaring på finanskrisens opståen. Jeg har skrevet på Liberator om en ond cirkel af statsintervention. Andre folk siger det er grådighed, karma, mangel på lovgivning, korrupte politikere…

 7. Det er nu sjovt med alle de forskellige økonomiprofeter vi pludselig har fået – inklusiv mig selv. Alle i verden har deres egen præcise forklaring på finanskrisens opståen. Jeg har skrevet på Liberator om en ond cirkel af statsintervention. Andre folk siger det er grådighed, karma, mangel på lovgivning, korrupte politikere…

 8. Ja, det bestemt forvirrende, håber ikke det betyder at de er spruget ud som diciple af Krugman. Men trods Kyle argumentere for at bruge flere penge, gør han også opmærksom på at pengene er “falske” og “tomme” (kreditkortne) i hans “Jesus” tale.
  Men nu har jeg også en tendens til at fortolke alt i South Park efter mit hoved, og alt der ikke passer ind i mit verdensbillede afviser jeg som værende bragt ind så historien hænger sammen eller at det dobbelttydigt…

 9. Ja, det bestemt forvirrende, håber ikke det betyder at de er spruget ud som diciple af Krugman. Men trods Kyle argumentere for at bruge flere penge, gør han også opmærksom på at pengene er “falske” og “tomme” (kreditkortne) i hans “Jesus” tale.
  Men nu har jeg også en tendens til at fortolke alt i South Park efter mit hoved, og alt der ikke passer ind i mit verdensbillede afviser jeg som værende bragt ind så historien hænger sammen eller at det dobbelttydigt…

 10. Ja, det bestemt forvirrende, håber ikke det betyder at de er spruget ud som diciple af Krugman. Men trods Kyle argumentere for at bruge flere penge, gør han også opmærksom på at pengene er “falske” og “tomme” (kreditkortne) i hans “Jesus” tale.
  Men nu har jeg også en tendens til at fortolke alt i South Park efter mit hoved, og alt der ikke passer ind i mit verdensbillede afviser jeg som værende bragt ind så historien hænger sammen eller at det dobbelttydigt…

 11. Kyle bailede dem out. Men pointen er vel at de intet lærte. Se f.eks Randy Marsh som straks køber en ny ligegyldig maskine, sandsynligvis på kredit.

 12. Kyle bailede dem out. Men pointen er vel at de intet lærte. Se f.eks Randy Marsh som straks køber en ny ligegyldig maskine, sandsynligvis på kredit.

 13. Kyle bailede dem out. Men pointen er vel at de intet lærte. Se f.eks Randy Marsh som straks køber en ny ligegyldig maskine, sandsynligvis på kredit.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.