Vi har ofte hørt det. At man kan godt udlicitere rengøring, men den personlige pleje og omsorg kan man simpelthen ikke lade gå på private hænder. Markedet hvor profitten er målet for alle handlinger er simpelthen for råt.

Nej, personlig pleje og omsorg skal ske indenfor rammerne af det offentlige så vi sikrer en værdig behandling for de mennesker der har brug for hjælpen.

Ekstrabladet: Demente tvangsvaskes om natten fordi områdechefen vurderer det er mere effektivt. Ville en privat virksomhed – der virker med profit for øje – virkelig havde gjort det samme? Eller ville de have været bange for at miste deres kunder?

Join the Conversation

12 Comments

 1. Alle de idioter af astronomisk størrelsesorden der siger de forfærdelige ord: “fri og lige adgang til sundhed/uddannelse/etc.” skal have verbale smæk i ansigtet på stedet.
  Gu’ skal vi røv have fri og lige adgang. Vi der har moral til det, bør sørge for at der er et anstændigt minimum af goder til vores svageste medmennesker, men der er ingen der har krav på andres hjælp (ejendom). Vi skal for alt i verden nægte at acceptere et system, hvor vi alle er slaver for hinanden.

 2. Alle de idioter af astronomisk størrelsesorden der siger de forfærdelige ord: “fri og lige adgang til sundhed/uddannelse/etc.” skal have verbale smæk i ansigtet på stedet.
  Gu’ skal vi røv have fri og lige adgang. Vi der har moral til det, bør sørge for at der er et anstændigt minimum af goder til vores svageste medmennesker, men der er ingen der har krav på andres hjælp (ejendom). Vi skal for alt i verden nægte at acceptere et system, hvor vi alle er slaver for hinanden.

 3. Jeg kender en hjemmehjælper som fik en skideballe af sin chef fordi hun gjorde sig arbejde for godt!
  Hun sagde selvfølgelig op. Men det er et skidt tegn, for det vil ændre arbejdsstyrken og luge de fornuftige ud, og tilbage bliver de som bare er kolde i røven overfor deres “kunder”
  Kunder i anførselstagen, for det er jo ikke borgeren der er kunden, det er borgmesteren. Og hvis borgmesteren vil have besparelser, så klapper han over de afdelingslederes som kan levere varen.
  Det kan de “gode” ikke, så de ryger ud og tilbage har man så endnu en skandale under opsejling.

 4. Jeg kender en hjemmehjælper som fik en skideballe af sin chef fordi hun gjorde sig arbejde for godt!
  Hun sagde selvfølgelig op. Men det er et skidt tegn, for det vil ændre arbejdsstyrken og luge de fornuftige ud, og tilbage bliver de som bare er kolde i røven overfor deres “kunder”
  Kunder i anførselstagen, for det er jo ikke borgeren der er kunden, det er borgmesteren. Og hvis borgmesteren vil have besparelser, så klapper han over de afdelingslederes som kan levere varen.
  Det kan de “gode” ikke, så de ryger ud og tilbage har man så endnu en skandale under opsejling.

 5. @Kjeld.
  Helt enig! Det er også derfor jeg er lodret imod “fri og lige adgang”. For det må nødvendigvis betyde at “de dygtige” skal tvinges til en lavere løn, end markedet ville have betalt, fordi “de fattige” også skal have råd til en behandling der er ligeså god som alle andres.
  Alternativt, må “de dygtige” dumme sig med vilje eller arbejde mindre, hvilket også er en kvalitets foringelse, da efterspørgslen nok ikke på magisk vis falder i takt med det mindre arbejdsudbud og derfor er overladt til “de dårlige”.
  Et sidste alternativ (som egentlig er det samme som det første) er at lade “de rige” betale. Men det er jo det samme som det første eksempel, da den dygtige hurtigt vil ende op i kategorien “de rige”.

 6. @Kjeld.
  Helt enig! Det er også derfor jeg er lodret imod “fri og lige adgang”. For det må nødvendigvis betyde at “de dygtige” skal tvinges til en lavere løn, end markedet ville have betalt, fordi “de fattige” også skal have råd til en behandling der er ligeså god som alle andres.
  Alternativt, må “de dygtige” dumme sig med vilje eller arbejde mindre, hvilket også er en kvalitets foringelse, da efterspørgslen nok ikke på magisk vis falder i takt med det mindre arbejdsudbud og derfor er overladt til “de dårlige”.
  Et sidste alternativ (som egentlig er det samme som det første) er at lade “de rige” betale. Men det er jo det samme som det første eksempel, da den dygtige hurtigt vil ende op i kategorien “de rige”.

 7. @JDA
  Man kan enten vælge at opsige sin stilling, eller lade sig korrumpere af ‘effektiviteten’.

 8. @JDA
  Man kan enten vælge at opsige sin stilling, eller lade sig korrumpere af ‘effektiviteten’.

 9. Nej, personlig pleje og omsorg skal ske indenfor rammerne af det offentlige så vi sikrer en værdig behandling for de mennesker der har brug for hjælpen. Hmmmmmm hvorfor ikke det???? Jeg arbejder selv i privat regi og vi behandler folk med respekt og omsorg.
  Vi er beder betalt! Vi er vertsat som hjælper, som mennesker!
  personlige pleje og omsorg skal ydes beder i privat sektor!

 10. Nej, personlig pleje og omsorg skal ske indenfor rammerne af det offentlige så vi sikrer en værdig behandling for de mennesker der har brug for hjælpen. Hmmmmmm hvorfor ikke det???? Jeg arbejder selv i privat regi og vi behandler folk med respekt og omsorg.
  Vi er beder betalt! Vi er vertsat som hjælper, som mennesker!
  personlige pleje og omsorg skal ydes beder i privat sektor!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.