Det absurde danske skattesystem: Skat som rådgiver om Skats regler

Magasinet Penge og Privatøkonomi lavede i november sidste år en test på 4 spørgsmål de stillede til 12 medarbejdere hos Skat. Resultatet af testen er med i marts måneds udgave af magasinet, men artiklen er desværre ikke online.

Af de mulige (4 spørgsmål x 12 personer  =) 48 korrekte svar fik magasinet 41 svar hvoraf 17 svar var forkerte – altså hele 42% af svarerne fra Skat var forkerte. Det er i min bog så godt som halvdelen. Selvfølgelig havde Penge og Privatøkonomi stillet nogle svære spørgsmål, såsom om man skal betale ejendomsværdiskat af en bolig i Frankrig (nej det skal man ikke pga. dobbeltbeskatningsoverenskomsten) eller om aktieobligationer skal lagerbeskattes hos en almindelig skatteyder (ja det skal de fordi de er en finansiel kontrakt). Men, det er de færreste der har behov for rådgivning af Skat om banale spørgsmål.
Hvad siger Skat til resultatet?

Fra artiklen:
Er en fejlprocent på 42 godt nok?
Nej, det er bestemt ikke godt nok. Men det skal dog siges, at det var meget komplicerede spørgsmål, som vi normalt vil få på skrift og ikke i telefonen. […]

Hvilken fejlprocent skal man acceptere?
Der er ingen acceptabel fejlprocent, det skal være rigtigt, det vi siger. Generelt oplever vi dog en stigende kundetilfredshed i vores daglige tilfredsundersøgelser[…]”

En stigende kundetilfredshed? For det første så er det at kalde en skatteyder for en kunde det samme som at kalde en fængselsfange for en gæst. For det andet stigende tilfredshed? Ja, netop fordi man kan ringe ind og få et svar med det samme, i stedet for at skulle skrive til Skat og vente på at de gider svare. Folk bliver jo først utilfredse den dag de finder ud af, det de har fået at vide ikke er rigtigt.

You may also like

0 comments

Sign In

Reset Your Password