Vi ved alle (der læser med her under ale omstændigheder) at det danske skattesystem er så kompliceret og tager så mange penge fra os at det er absurd. På et eller anden måde virker det derfor åndsvagt at komme med eksempler, men alligevel.
Fra Tanten: Her falder skattefars hammer i år:

Lup på aktieskat
Skatten af privates aktier skal under skarp lup. Omkring halvdelen af de danskere, der selvangiver tab eller gevinster på deres værdipapirer gør det forkert.

Læs det lige igen. Det er Skat selv, der er klar over at halvdelen af alle der angiver aktiegevinster/tab gør det forkert fordi reglerne ikke er til at forstå. Halvdelen!
Det eneste der overhovedet kommer i nærheden i absurditet er sovjetiske 5 årsplaner, og hvordan de blev udmøntet.

Join the Conversation

2 Comments

  1. Det er decideret ødelæggende for opsparings- og investeringsklimaet i et samfund, at den brede almindelige småinvestor skal sidde og fedte med beregning af ikke realiserede værdistigninger og huske at modregne tab korrekt i mange år frem.

  2. Det er decideret ødelæggende for opsparings- og investeringsklimaet i et samfund, at den brede almindelige småinvestor skal sidde og fedte med beregning af ikke realiserede værdistigninger og huske at modregne tab korrekt i mange år frem.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.