Jacob Mchangama slår et slag for liberalismen og retsikkerheden og fortæller lidt om sig selv og sin egen baggrund i Information.
http://www.information.dk/183276

Join the Conversation

8 Comments

 1. God artikel. Tak.
  Jeg finder kommentarne mest intressante. Informations læsere har jo åbenbart troet, at retssikkerhed var en venstreorienteret sag, og at liberale er onde mennesker der vil varetægtfængsle alle i to år før de kommer for en domstol. Der er sq lang vej for den liberale sag.

 2. God artikel. Tak.
  Jeg finder kommentarne mest intressante. Informations læsere har jo åbenbart troet, at retssikkerhed var en venstreorienteret sag, og at liberale er onde mennesker der vil varetægtfængsle alle i to år før de kommer for en domstol. Der er sq lang vej for den liberale sag.

 3. God artikel, men der er altså nogle mærkværdige kommentarer ind imellem… eksempelvis denne anti-slips-aktivist:
  “På billedet af Jacob Mchangama her over kan man se, at han selv er et ufrit menneske, der er underlagt uniformstvang: mørkt jakkesæt, kedelig blå skjorte og slips! Hvor vidt uniformstvangen er et påbud fra CEPOS’ mange chefer, siger billedet ikke noget om, men tøjet ligner det tvangsmæssige tøj, som mange chefer render rundt i. De burde ansætte en kreativ chef.
  Befri halsen – forbyd slips!”
  Mærkeligt med sådan en aversion mod jakkesæt. De er ellers ret behagelige at have på.

 4. God artikel, men der er altså nogle mærkværdige kommentarer ind imellem… eksempelvis denne anti-slips-aktivist:
  “På billedet af Jacob Mchangama her over kan man se, at han selv er et ufrit menneske, der er underlagt uniformstvang: mørkt jakkesæt, kedelig blå skjorte og slips! Hvor vidt uniformstvangen er et påbud fra CEPOS’ mange chefer, siger billedet ikke noget om, men tøjet ligner det tvangsmæssige tøj, som mange chefer render rundt i. De burde ansætte en kreativ chef.
  Befri halsen – forbyd slips!”
  Mærkeligt med sådan en aversion mod jakkesæt. De er ellers ret behagelige at have på.

 5. Hvis Jacob så også ville være lidt mere skrap og skarp på forfatningens ord, og grundmening, ville det være fint, han har det med at synes det er ok. jurister fortolker forfatningen temlig “moderne”; og det er ikke godt for retsikkerheden – forfatningen skal ikke være til fals for vattede menneskerettigheder, som løbende udvides udenom lovgiver. Det er vigtigt, at der er nogen som tager til genmæle overfor folk som Jonas Christoffersen fra institut for menneskerettigheder.
  Antonin Scali, højesteretsdommer i USA, ved hvad det betyder, hvis tredelingen af magten forskydes; han holder hårdt på forfatningen.

 6. Hvis Jacob så også ville være lidt mere skrap og skarp på forfatningens ord, og grundmening, ville det være fint, han har det med at synes det er ok. jurister fortolker forfatningen temlig “moderne”; og det er ikke godt for retsikkerheden – forfatningen skal ikke være til fals for vattede menneskerettigheder, som løbende udvides udenom lovgiver. Det er vigtigt, at der er nogen som tager til genmæle overfor folk som Jonas Christoffersen fra institut for menneskerettigheder.
  Antonin Scali, højesteretsdommer i USA, ved hvad det betyder, hvis tredelingen af magten forskydes; han holder hårdt på forfatningen.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.