Jeg har generelt været ganske positiv på bladhusenes vegne, og jeg tror ikke, at de forsvinder. Det er muligt, at de ændrer form og i fremtiden vil finde billigere og bedre platforme at udkomme på. Hvordan man får nyheder ud til læsere, finder jeg egentlig ligegyldigt. Det gør Dansk Journalistforbunds Mogens Blicher Bjerregård ikke.

”Også i Danmark har vi brug for nytænkning og øget støtte til dagbladene. Aviserne er om noget med til at sikre debat og åbenhed i demokratiske samfund, og derfor skal de have de bedste betingelser de kan få”.

Nej, det skal de ikke. Det gavner ingen at støtte aviser, hvis ingen gider læse dem. Nytækning er, når man tør gå i en ny retning. F.eks. kan man komme med en ny idé til at brande aviser. Eller måske helt kassere dem. Mangel på fantasi er ikke nytækning, selvom Mogens tror det.

Join the Conversation

4 Comments

 1. Ja, du har ret. Bjerregård misbruger ordet “nytænkning”.
  Den politiske kamp om at få snablen længest muligt ned i den kollektive pengekassen er vist af ældre dato. I hverttilfælde beskrives den ganske udemærket af Ayn Rand, så det er lidt svært at kalde det for nytænkning.
  Men det er jo typisk, at man i et kollektivt system skjuler sine reelle hensigter bag forblommede vendinger om godhed, demokrati, mangfoldighed (og hvad man nu ellers kan finde på af plusord).

 2. Ja, du har ret. Bjerregård misbruger ordet “nytænkning”.
  Den politiske kamp om at få snablen længest muligt ned i den kollektive pengekassen er vist af ældre dato. I hverttilfælde beskrives den ganske udemærket af Ayn Rand, så det er lidt svært at kalde det for nytænkning.
  Men det er jo typisk, at man i et kollektivt system skjuler sine reelle hensigter bag forblommede vendinger om godhed, demokrati, mangfoldighed (og hvad man nu ellers kan finde på af plusord).

 3. Så konklusionen må være, at jeg kun kan opfordre Mogens Blicher Bjerregård til at stoppe med at tørre dagbladenes problemer af på os andre, og så i stedet selv se at gå igang med noget nytænkning.

 4. Så konklusionen må være, at jeg kun kan opfordre Mogens Blicher Bjerregård til at stoppe med at tørre dagbladenes problemer af på os andre, og så i stedet selv se at gå igang med noget nytænkning.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.