Join the Conversation

8 Comments

 1. Jeg vil nu nok også sige, at det ihvertfald er latterligt, som visse institutioner går under engelske navne: Copenhagen Business School, diverse “University Colleges”, “business colleges” osv.
  Sproget er nok den mest væsentlige faktor i en nationalitet (forstået i den rigtige betydning, ikke den tysk-romantiske) og den synes jeg egentlig det er fint man til en vis grad “værner om”…
  … f**k, hvor lyder jeg konservativ når jeg skriver sådan noget.
  Men om man så foretager undervisningen på dansk, engelsk eller noget tredje (hvad med latin!) eller om bogen er fra Springer Vorlag eller Thomson Reuters må da være helt op til de lokale studienævn.

 2. Jeg vil nu nok også sige, at det ihvertfald er latterligt, som visse institutioner går under engelske navne: Copenhagen Business School, diverse “University Colleges”, “business colleges” osv.
  Sproget er nok den mest væsentlige faktor i en nationalitet (forstået i den rigtige betydning, ikke den tysk-romantiske) og den synes jeg egentlig det er fint man til en vis grad “værner om”…
  … f**k, hvor lyder jeg konservativ når jeg skriver sådan noget.
  Men om man så foretager undervisningen på dansk, engelsk eller noget tredje (hvad med latin!) eller om bogen er fra Springer Vorlag eller Thomson Reuters må da være helt op til de lokale studienævn.

 3. Det gælder for de tre socialdemokratiske partier, at de er tilbageskuende og ikke længere har ideer. Det er typisk, at de kun kan tænke i forbud som her, eller forbud og beskatning – det sidste når de er i deres idealistiske (læs: hykleriske) hjørne.
  Helge Sander er bestemt ikke nogen drøm som videnskabsminister og egentligt et godt argument mod et videnskabsministerium. Men Søren Krarup har nu heller ikke forstået meget selv, for det drejer sig ikke om at styrke dansk men at forbyde engelsk. Hvis man vil styrke dansk, kan man bare gøre det med en bedre undervisning, men mange års erfaring viser så, at det vil man faktisk ikke.
  Men når de politiske dilettanter bliver færdige med deres arbejde, vil det vise sig, at en sådan lovgivning vil være uigennemførlig. Den vil støde på alt for mange praktiske forhindringer.

 4. Det gælder for de tre socialdemokratiske partier, at de er tilbageskuende og ikke længere har ideer. Det er typisk, at de kun kan tænke i forbud som her, eller forbud og beskatning – det sidste når de er i deres idealistiske (læs: hykleriske) hjørne.
  Helge Sander er bestemt ikke nogen drøm som videnskabsminister og egentligt et godt argument mod et videnskabsministerium. Men Søren Krarup har nu heller ikke forstået meget selv, for det drejer sig ikke om at styrke dansk men at forbyde engelsk. Hvis man vil styrke dansk, kan man bare gøre det med en bedre undervisning, men mange års erfaring viser så, at det vil man faktisk ikke.
  Men når de politiske dilettanter bliver færdige med deres arbejde, vil det vise sig, at en sådan lovgivning vil være uigennemførlig. Den vil støde på alt for mange praktiske forhindringer.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.