Da jeg læste morgendagens 180grader.dk’s leder om bankpakken hvori der står:

“Tilbageholdenhed er i den situation sund fornuft for den enkelte investor, og det er det også på nationalt niveau. Derfor tager Folketinget nu pengene fra skatteyderne – de kan jo ikke sige nej. Politikernes risikovillighed er et resultat af, at de spekulerer med andre folks penge”

ihukom jeg gode gamle onkel Miltons “four ways to spend money”.
Det korte citat:

Fra dokuwiki: “There are four ways in which you can spend money. You can spend your own money on yourself. When you do that, why then you really watch out what you’re doing, and you try to get the most for your money. Then you can spend your own money on somebody else. For example, I buy a birthday present for someone. Well, then I’m not so careful about the content of the present, but I’m very careful about the cost. Then, I can spend somebody else’s money on myself. And if I spend somebody else’s money on myself, then I’m sure going to have a good lunch! Finally, I can spend somebody else’s money on somebody else. And if I spend somebody else’s money on somebody else, I’m not concerned about how much it is, and I’m not concerned about what I get. And that’s government.”

Der er også en youtube video med Milton:

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.