Det er nok de færreste der ved det, men danske skatter er faktisk enkle – er der nogen der siger, en ny rapport fra PWC siger.

Fra Tante Business:

“Danmark har nogle af verdens mest udskældte skatter. Især fordi de er tårnhøje og klodens nok mest brutale. Men vi har rent også nogle af klodens mest nemme og enkle skatter.”

Det er selvfølgelig noget sludder – intet normalt menneske ville påstå dette, hvis de havde indsigt i systemet.
Retfærdigvis overfor Tanten skal det da siges de, så vidt jeg kan se, bare citerer fra den danske pressemeddelelse fra PWC som en del af probagandaen for deres rapport.

Jeg vil gerne se et medlem af Folketingets skatteudvalg lave et skatteregnskab og udfylde en selvangivelse og påstå det er nemt.

Men, jeg tror vi har nogle lettere tilgængelige regler i Danmark – ikke fordi Danmark er bedre end de andre – det er fordi de er værre end Danmark.

I indledningen til rapporten får vi i hvert fald et indblik i, hvordan skattesystemet foregår i andre lande:

“To file a tax return for her company, Kah (en selvstændigt erhvervsdrivende kvinde fra Cameroon) often spends hours waiting in the tax office for information from tax inspectors. Because she refuses to pay extra, she regularly endures long, costly court procedures [min fremhævning].
And because the tax system lacks transparency, results are often arbitrary.

Kah feels that tax officers see her as an easy target. She is not the only one. A recent study in Uganda shows that enterprises headed by womenperceive a greater regulatory burden – and more harassment from public officials – than those headed by men.”

Så de komplicerede regler i andre lande er tildels til for at embedsmænd kan supplere deres indtægt med penge under bordet – og så skærer de til gengæld igennem papirjunglen.

Man skal passe på med hvad man ønsker sig, men tænk på hvis vi for en 10-20.000 kr. om året i bestikkelse og yderligere en 50-100.000 i nødvendige skattebetalinger om året til gengæld ikke skulle udfylde nogen papirer eller beskæftige os med det offentlige bureaukrati

At vi for en rejse til Mallorca for en kontorchef og hans familie kunne få de nødvendige byggetilladelser til ombygningen. At vi for en god middag for huslejenævnet selv kunne få lov til at fastsætte huslejen for vores udlejningsejendomme. At vi for et par kartonner cigaretter og et par gode flasker whiskey kunne få vores varer direkte igennem tolden i stedet for at vente flere uger på fortoldning og udfyldelse af dokumenter.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.