Liste over danske censurerede hjemmesider offentliggjort

Hattip: Newz.dk

Det er nok de færreste der i deres dagligdag er bevidst om at der findes censur i Danmark – men det gør der. I kølvandet på internettets udbredelse og de pædofiles muligheder for at dele billeder og videoer med hinanden besluttede man at internettrafikken skulle censureres imod børneporno. Som udgangspunkt et nobelt formål.

Men, hvad er det egentlig der bliver censureret? Det er en hemmelighed som staten og Red Barnet holder for sig selv (Ja, det er en tilfældig privat organisation der bestemmer hvad der skal censureres). Der er heller ikke nogle dommere el. lign. der i hvert tilfælde skal godkende hvilke sidder på internettet der bortcensureres.

Ifølge wikileaks er der i februar 2008 3.863 sidder som er bort-censuret og som vi almindelige danskere ikke må se. Blandt dem var på det tidspunkt, ifølge Wikileaks, et hollansk transportfirma ved navn Vanbokhorst (det er i skrivende stund tilgængeligt).

Hvis nogle et øjeblik troede på at det begrænsede antallet af pædofile så havde vi noget at snakke om. Men jeg kan ikke resonere mig frem til et eneste scenarie hvor en pædofil ikke får adgang til sit materiale alligevel. Så censuren er kun for alle os andre – og vi må ikke engang få at vide, hvad det er vi ikke må se.
Jeg håber ikke der er for mange af Vanbokhorst eksempler – men jeg kan ikke vide det, for jeg må ikke få at vide, hvad det er jeg ikke må se!!!

You may also like

0 comments

Sign In

Reset Your Password