Andetssteds på Liberator er jeg netop kommet til at kalde det nye borgelige centrums principprogram for det bedste i det danske Folketing. Jeg tror nok, at jeg mener det – der er erklæret kapitalisme, modstand mod at stat og lighed bliver mål i sig selv og klare principper om, at passiv forsørgelse ikke er for folk, der kan klare sig selv.

Naturligvis har jeg også nogle problemer med programmet – det gælder især de tre sidste pinde (forsvar, EU og miljø). Og denne her er så decideret dum, at jeg bliver nødt til at håne den offentligt: “Derfor skal vi bestræbe os på at efterlade jorden i samme stand, som vi fik den.”

Tænk, hvis forfædre havde tænkt på samme måde. Så havde Danmark af i dag været tildækket med ufremkommelig skov, hvor der ganske vist havde været nogle hyggelige ulve, men til gengæld kunne der så heller ikke bor mere end nogle få tusind mennesker, der levede af bær og østers…

Tak til alle de forfædre, der fældede skoven, opdyrkede jorden, grundlagde byerne, skabte industrien og undertvang naturen den menneskelige infrastruktur. I har skabt en god verden, jeg lever i den dag i dag. Jeg skal nok gøre mit for, at den er lidt bedre til næste generation.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.