DDR2 sendte i går en skræk og horrorfilm af Joseph Lovett om Den Globale Opvarmning. Den første halvdel gik med at dynge trussel på trussel op mod almindelige menneskers tilværelse, som i Al Gores tilsvarende skrækfilm. Altså det sædvanlige med elektricitet, bilkørsel, opvarmning af huset, landbrug, industri, passagerfly osv.
Offentlig transport blev fremhævet, selv om en bus vejer 1,5 tons pr passager i gennemsnit, og at køre i Humvee blev nævnt, den vejer 3 tons, og med 2 personer i vejer den altså som en bus, alligevel er det fy-fy at køre i Humvee.
Ikke noget med offentligt ansatte eller universitetsansatte. Den slags har det som engle, de kan fise uden at man kan høre eller lugte det. Ligesom i Al Gores film, bringes her optagelser fra orkanen Katarina i New Orleans, selv om alle har vidst i over 100 år, at den by før eller siden ville blive oversvømmet pga. beliggenheden. Det blev sagt, at der ville komme færre frugter, fugle, fisk, isbjørne osv. Til gengæld ville der komme mere ukrudt og flere insekter, og det var selvfølgelig også slemt. Flere insekter plejer at betyde flere fugle, bare ikke i denne film, så ville den jo ikke være en skrækfilm.  
Nå, det skal man ikke tage så tungt, heller ikke, at der slet ikke var nærmere oplysninger til støtte for de mange løse påstande. En af ypperstepræsterne er Stephen Schneider, der til sidst blev dømt som taber i UVVUs sag mod Bjørn Lomborg. Alt ville blive slemt; men selv om Schneider sagde, at han ikke ved, hvordan det kommer til at gå, så vidste han dog, at regeringen skulle give ham en masse penge. Der var naturligvis masser af løgne, f. eks. at al elforbrug betyder mere CO2 osv. Det er samme Schneider, der udtalte, at han altid udlagde klimamålingerne som slemmest muligt, fordi det ville journalisterne helst have. Så meget for Schneiders videnskabelighed.  
http://www.dr.dk/DR2/Dokumentar/2009/20081230100336.htm

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.