3 % af befolkningen lægger beslag på 45 % af behandlingsbudgettet.

I filmen ‘Hvordan vi slipper af med de andre’ er løsningen, at slå storforbrugere af det offentlige ijhel. Det giver bare ikke mening, at slå dem ihjel, når man ligeså godt kunne nedlægge velfærdsstaten og derved lade folk leve deres eget liv. Der findes 179 personer, som kan gøre det. Mon det ikke i virkeligheden er dem, som Søren Pilmark skulle have slået ihjel i filmen?

Join the Conversation

4 Comments

 1. God post, Jonas.
  Jeg har også tidligere hørt lignende tal. Jeg vil ikke lægge hoved på blokken for det, men det er vist noget med, at de ældre alene beslaglægger 80 pct. af sundhedsbudgettet og at 60 pct. af sundhedsudgifterne går til folk, som dør inden et halvt år.
  Egentlig kunne det være spændende om, om folk frivilligt var villige til at betale så mange penge for at leve 6 måneder længere? Spar halvdelen af din sundhedsforsikring, hvis det er ok, at vi ikke behandler din kræftsygdom, hvis du stort set er blevet ædt, hvis du ikke kan komme på hospice eller lign. Hvor mange ville være villige til det.
  I et frit samfund? Ret mange tror jeg.

 2. God post, Jonas.
  Jeg har også tidligere hørt lignende tal. Jeg vil ikke lægge hoved på blokken for det, men det er vist noget med, at de ældre alene beslaglægger 80 pct. af sundhedsbudgettet og at 60 pct. af sundhedsudgifterne går til folk, som dør inden et halvt år.
  Egentlig kunne det være spændende om, om folk frivilligt var villige til at betale så mange penge for at leve 6 måneder længere? Spar halvdelen af din sundhedsforsikring, hvis det er ok, at vi ikke behandler din kræftsygdom, hvis du stort set er blevet ædt, hvis du ikke kan komme på hospice eller lign. Hvor mange ville være villige til det.
  I et frit samfund? Ret mange tror jeg.

 3. Umiddelbart så er det vel ikke mærkeligt at det er de syge der koster pengene.
  Men filmen er helt forfejlet. Hvem er interesseret i at komme af med sine kunder?
  @Erik
  Kig på USA, deres sundhedsudgifter er højere end vores og det er vel og mærke frivilligt. Så folk er villige til at betale for 6 måneder.

 4. Umiddelbart så er det vel ikke mærkeligt at det er de syge der koster pengene.
  Men filmen er helt forfejlet. Hvem er interesseret i at komme af med sine kunder?
  @Erik
  Kig på USA, deres sundhedsudgifter er højere end vores og det er vel og mærke frivilligt. Så folk er villige til at betale for 6 måneder.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.