“Den britiske regering planlægger således at bruge 10 mia. pund på miljøprojekter, men også på offentlige byggerier, og digitale investeringer.” Hvor tror Brown, at de milliarder af pund kommer fra? De 100.000 jobs han vil “skabe” må nødvendigvis betyde, at jobs andre steder må gå tabt. Og hvad får Brown til at tro, at at miljø og digitale investeringer er et sted, hvor man vil få afkast? Så var markedsaktørerne nok gået derhen.
Offentlige “investeringer” er blot ressourcespild på for dyre og ineffektive projekter. Politikere kan ikke skabe jobs – de kan blot allokere ressourcer til uproduktive jobs. Det vil ikke “hjælpe Storbritannien ud af den herskede recession”, som Brown håber. Det vil blot forlænge den.

Join the Conversation

4 Comments

  1. Det kan han også. Det bliver bare uproduktive jobs, lav realløn hvilket medfører at samfundet bliver fattigere. Men teoretisk set kan han skabe jobs ligesom Sovjetunionen kunne.

  2. Det kan han også. Det bliver bare uproduktive jobs, lav realløn hvilket medfører at samfundet bliver fattigere. Men teoretisk set kan han skabe jobs ligesom Sovjetunionen kunne.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.