Ved lidt almindelig surfing på nettet faldt jeg over Familiestyrelsen godkendte navnelister. Listenerne kan bruges til vordende forældre kan vælge de navne staten har godkendt.

Der findes sikkert nogen derude der kan se fornuften i at lave en database over godkendte navne, så folk ikke kommer til at kalde deres barn for f.eks. Bruno, Janus, Birger eller Adolf Hitler – mærkelige navne gør jo at børnene kan blive drillet.

Ovenstående navne er dog alle godkendte (dog ikke Hitler – i Danmark i hvert fald – men følg linket). Jeg vil tro at lille Adolf Hitler under alle omstændigheder vil blive mærket for livet af sine forældre der jo åbenlyst er meget mærkelige mennesker. Mærkelige forældre kan en navnelov ikke forhindre at barnet tager skade af.

Og selvom barnet modtager det godkendte navn Kim, så kan opfindsomme børn jo stadig finde ud af noget at drille barnet med. Det kræver faktisk ikke andet end et tillægsord foran. Eksempler burde være overflødige, men for en sikkerhedsskyld så kunne det jo være: fede-, dumme-, eller klamme-Kim.

Så for Klamme-Kim har Familiestyrelsen intet gjort for at han får en bedre tilværelse uden mobning. Familiestyrelsen er i bedste fald beskæftigelsesterapi for akademikere.

Join the Conversation

8 Comments

 1. “Christophpher” var et af de navne, som myndighederne fandt det helt uansvarligt at give et barn. Så uansvarligt, at man brugte ni år og udstedte bøder for i alt 25.000 kr. for at forhindre en mor i at give sin søn navnet. I dag er Christophpher Lindeberg 21 år og har aldrig haft problemer med sit navn.

 2. “Christophpher” var et af de navne, som myndighederne fandt det helt uansvarligt at give et barn. Så uansvarligt, at man brugte ni år og udstedte bøder for i alt 25.000 kr. for at forhindre en mor i at give sin søn navnet. I dag er Christophpher Lindeberg 21 år og har aldrig haft problemer med sit navn.

 3. Stakkels gut. Hvad tænkte hans forældre dog på, da de gik imod strømmen og valgte et navn ingen havde set før?!
  Ak ja, han får sig et svært liv.
  Endnu et overflødigt ministerie.

 4. Stakkels gut. Hvad tænkte hans forældre dog på, da de gik imod strømmen og valgte et navn ingen havde set før?!
  Ak ja, han får sig et svært liv.
  Endnu et overflødigt ministerie.

 5. Jeg mener nu at navnelisten burdel udvides så man heller ikke længere kan hedde Kim… Tænk på de fremtidige konsekvenser for enhver med navnet Kim når Nordkoreas diktator Kim Jong-Il bliver kendt som en lige så slemt fyr som Hr. Hitler!!!
  Man kan vel i det mindste forvente at papir-pusherne i staten ser FREMAD!!

 6. Jeg mener nu at navnelisten burdel udvides så man heller ikke længere kan hedde Kim… Tænk på de fremtidige konsekvenser for enhver med navnet Kim når Nordkoreas diktator Kim Jong-Il bliver kendt som en lige så slemt fyr som Hr. Hitler!!!
  Man kan vel i det mindste forvente at papir-pusherne i staten ser FREMAD!!

 7. Den gode Christophpher’s forældre var i øvrigt medlemmer af Fremskridtspartiet. Hvad kunne de ellers være 🙂
  Apropos denne liste, den gælder kun for danske navne. Man kan bare sige at det er et udenlandsk navn man kommer med, så stiller de ikke så mange spørgsmål.

 8. Den gode Christophpher’s forældre var i øvrigt medlemmer af Fremskridtspartiet. Hvad kunne de ellers være 🙂
  Apropos denne liste, den gælder kun for danske navne. Man kan bare sige at det er et udenlandsk navn man kommer med, så stiller de ikke så mange spørgsmål.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.