Statens godkendte navnelister

Ved lidt almindelig surfing på nettet faldt jeg over Familiestyrelsen godkendte navnelister. Listenerne kan bruges til vordende forældre kan vælge de navne staten har godkendt.

Der findes sikkert nogen derude der kan se fornuften i at lave en database over godkendte navne, så folk ikke kommer til at kalde deres barn for f.eks. Bruno, Janus, Birger eller Adolf Hitler – mærkelige navne gør jo at børnene kan blive drillet.

Ovenstående navne er dog alle godkendte (dog ikke Hitler – i Danmark i hvert fald – men følg linket). Jeg vil tro at lille Adolf Hitler under alle omstændigheder vil blive mærket for livet af sine forældre der jo åbenlyst er meget mærkelige mennesker. Mærkelige forældre kan en navnelov ikke forhindre at barnet tager skade af.

Og selvom barnet modtager det godkendte navn Kim, så kan opfindsomme børn jo stadig finde ud af noget at drille barnet med. Det kræver faktisk ikke andet end et tillægsord foran. Eksempler burde være overflødige, men for en sikkerhedsskyld så kunne det jo være: fede-, dumme-, eller klamme-Kim.

Så for Klamme-Kim har Familiestyrelsen intet gjort for at han får en bedre tilværelse uden mobning. Familiestyrelsen er i bedste fald beskæftigelsesterapi for akademikere.

0 comments

Sign In

Reset Your Password