At have ret og tage fejl på samme tid

Jakob Brøchner Madsen var én af de, som så en krise som den nærværende komme. Nu siger han, at priserne på landbrugsjord risikerer at falde mellem 25 pct. og 50 pct. Det ser jeg som sandsynligt, set i lyset af at landmænd i gennemsnit har gæld på 85 x deres årlige indtægt. I mellemtiden har […]

Jakob Brøchner Madsen var én af de, som så en krise som den nærværende komme. Nu siger han, at priserne på landbrugsjord risikerer at falde mellem 25 pct. og 50 pct. Det ser jeg som sandsynligt, set i lyset af at landmænd i gennemsnit har gæld på 85 x deres årlige indtægt.

I mellemtiden har han givet et interview i Universitetsavisen, hvor han udtaler, at “økonomer generelt er meget højreorienterede, og derfor vil de ikke indrømme at den private sektor kan fejlvurdere”. På forsiden af avisen står står der endda om Jakob Brøchner Madsen: “Nu slår han tilbage og beskylder Økonomisk Institut [på Københavns Universitet] for at være domineret af højreorienterede markedsfundamentalister”. Nu er det svært at se ud fra artiklen, hvem der taler her – Jakob Brøchner eller journalisten – men økonomerne på instituttet benægter det naturligvis. Det ville også være lidt det samme som at sige, at Stalin var en lyserød socialdemokrat. Læs hele artiklen her, der fyldt med tossetheder.

Ej at forglemme at markedsfundamentalisterne var blandt de første til at advare mod krisen, der skulle starte på boligmarkedet og brede sig.

0 comments

Sign In

Reset Your Password