Jeg havde næsten glemt det, men det er Buy Nothing Day snart:
Forbrugeraktivister: Vi er ikke lallende idioter – Tjek.dk

 

Journalisten fra Politiken spørger (i sjældent set kritisk vinkel overfor den type interviews):

Helt ærligt, tror du ikke, at denne Buy Nothing Day er et venstresnoet fortidsminde om fem år?

»Nej, nu har vi snart markeret dagen i 10 år, så hvorfor ikke fem år mere. Bare fordi vi er idealistiske, er vi ikke lallende idioter« svarer aktivisten fra “Aktive Forbrugere”.

Læg mærke til at han ikke adresserer at journalisten kalder ham venstreorienteret.

Journalisten spørger også:

Nu snakker du om bæredygtige produkter. Men vi har lige set eksempler på, at Fair Trade-te produceres på samme barske vilkår som almindelig te?

»Ja, det er ikke en særlig fed sag. Der vil altid være nogle brodne kar, men det betyder jo ikke, at det bliver mere forkert at købe Fair Trade. Samlet set rykker Fair Trade i retning af bedre forhold for arbejderne. Der er ikke noget galt i selve ordningen, men der skal måske være bedre kontrolinstanser inden for Fair Trade« svarer aktivisten.

Niels Westy ovre fra Punditokraterne havde en god klumme om Buy Nothing Day sidste år på 180grader.dk, men ovenstående udsagn fra aktivisten (det med fed) er jeg nødt til at kommentere. For, det kan da godt være den enkelte bonde får et bedre liv – det er en god ting hvis han faktisk gør. Men, hvad sker der med alle de andre bønder eller “arbejdere”? De er jo ikke godt samlet for udviklingsøkonomierne – hvis det er det, må aktivisten da bevise det.

Niels Westy har selvfølgelig også skrevet om Fair Trade tidligere

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.