I det 20. århundrede blev 61 millioner mennesker dræbt i krig. 83 millioner mennesker blev slået ihjel af staten, de levede under, ved folkedrab eller andet. Til sammenligning døde 8,5 millioner ved manddrab.
Voltaire: “It is forbidden to kill; therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.”

Join the Conversation

2 Comments

 1. Med al respekt, så er din pointe (som jeg udleder den) noget anstrengt.
  Det er oplagt, at staten i kraft af sit voldsmonopol skaber en massiv crowding-out effekt på markedet for manddrab. I statens fravær ville antallet af private drab selvfølgelig være meget større, eftersom en del privat konfliktløsning vil have en voldelig karakter.
  Dit eksempel svarer lidt til, at nogen observerede at (næsten) alle veje i DK er statslige anlægsprojekter, hvorpå de konkluderer, at der ingen veje ville være at køre på i landet, hvis det ikke var for staten. Eller at sygehuse i DK er utænkelige uden statslig indblanding.
  Jeg vil iøvrigt slet ikke benægte, at stater producerer enormt meget vold; jeg synes bare ikke dit eksempel er så overbevisende.

 2. Med al respekt, så er din pointe (som jeg udleder den) noget anstrengt.
  Det er oplagt, at staten i kraft af sit voldsmonopol skaber en massiv crowding-out effekt på markedet for manddrab. I statens fravær ville antallet af private drab selvfølgelig være meget større, eftersom en del privat konfliktløsning vil have en voldelig karakter.
  Dit eksempel svarer lidt til, at nogen observerede at (næsten) alle veje i DK er statslige anlægsprojekter, hvorpå de konkluderer, at der ingen veje ville være at køre på i landet, hvis det ikke var for staten. Eller at sygehuse i DK er utænkelige uden statslig indblanding.
  Jeg vil iøvrigt slet ikke benægte, at stater producerer enormt meget vold; jeg synes bare ikke dit eksempel er så overbevisende.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.