Join the Conversation

18 Comments

 1. Er du sikker på at det ikke menes ironisk? Fra Wikipedia artiklen om ham:
  “During World War II, the Federal Bureau of Investigation investigated rumors that Kaye dodged the draft by manufacturing a medical condition to gain 4-F status and exemption from military service. FBI files show he was also under investigation for supposed links with Communist groups. None of the allegations was ever substantiated, and he was never charged with any associated crime.[2]”
  http://en.wikipedia.org/wiki/Danny_Kaye
  Hvis det er sandt er han da lidt af en hykler.

 2. Er du sikker på at det ikke menes ironisk? Fra Wikipedia artiklen om ham:
  “During World War II, the Federal Bureau of Investigation investigated rumors that Kaye dodged the draft by manufacturing a medical condition to gain 4-F status and exemption from military service. FBI files show he was also under investigation for supposed links with Communist groups. None of the allegations was ever substantiated, and he was never charged with any associated crime.[2]”
  http://en.wikipedia.org/wiki/Danny_Kaye
  Hvis det er sandt er han da lidt af en hykler.

 3. It’s not a joke. Sangen er skrevet af Irving Berlin for Treasury Department og er hans femte sang på offentlig opdrag. De fire tidligere sange er President’s Birthday Ball (for the Infantile Paralysis Fund), Any Bonds Today? (Treasury Department), Arms for the Love of America (War Department) og Angels of Mercy (Red Cross).
  Hele teksten er
  [Verse:]
  I said to my Uncle Sam
  Old Man Taxes, here I am
  And he
  Was glad to see me
  Mister Small Fry, yes, indeed
  Lower brackets, that’s my speed
  But he
  Was glad to see me
  [1st refrain:]
  I paid my income tax today
  I never felt so proud before
  To be right there with the millions more
  Who paid their income tax today
  I’m squared up with the U.S.A.
  See those bombers in the sky?
  Rockefeller helped to build ’em, so did I
  I paid my income tax today
  [2nd refrain:]
  I paid my income tax today
  A thousand planes to bomb Berlin
  They’ll all be paid for and I chipped in
  That certainly makes me feel okay
  Ten thousand more and that ain’t hay
  We must pay for this war somehow
  Uncle Sam was worried but he isn’t now
  I paid my income tax today
  [3rd REFRAIN with coda:]
  I paid my income tax today
  I never cared what Congress spent
  But now I’ll watch over ev’ry cent
  Examine ev’ry bill they pay
  They’ll have to let me have my say
  I wrote the Treasury to go slow
  Careful, Mister Henry Junior, that’s my dough
  I paid my income tax
  Now you’ve got all the facts
  I know you’ll pay your taxes too
  Jeg gætter på, at den virker så absurd, og det er derfor, du antager det må være ironi, men den slags kunne man i fyrrerne (åbenbart) – se også http://liberator.dk/index.php/2531

 4. It’s not a joke. Sangen er skrevet af Irving Berlin for Treasury Department og er hans femte sang på offentlig opdrag. De fire tidligere sange er President’s Birthday Ball (for the Infantile Paralysis Fund), Any Bonds Today? (Treasury Department), Arms for the Love of America (War Department) og Angels of Mercy (Red Cross).
  Hele teksten er
  [Verse:]
  I said to my Uncle Sam
  Old Man Taxes, here I am
  And he
  Was glad to see me
  Mister Small Fry, yes, indeed
  Lower brackets, that’s my speed
  But he
  Was glad to see me
  [1st refrain:]
  I paid my income tax today
  I never felt so proud before
  To be right there with the millions more
  Who paid their income tax today
  I’m squared up with the U.S.A.
  See those bombers in the sky?
  Rockefeller helped to build ’em, so did I
  I paid my income tax today
  [2nd refrain:]
  I paid my income tax today
  A thousand planes to bomb Berlin
  They’ll all be paid for and I chipped in
  That certainly makes me feel okay
  Ten thousand more and that ain’t hay
  We must pay for this war somehow
  Uncle Sam was worried but he isn’t now
  I paid my income tax today
  [3rd REFRAIN with coda:]
  I paid my income tax today
  I never cared what Congress spent
  But now I’ll watch over ev’ry cent
  Examine ev’ry bill they pay
  They’ll have to let me have my say
  I wrote the Treasury to go slow
  Careful, Mister Henry Junior, that’s my dough
  I paid my income tax
  Now you’ve got all the facts
  I know you’ll pay your taxes too
  Jeg gætter på, at den virker så absurd, og det er derfor, du antager det må være ironi, men den slags kunne man i fyrrerne (åbenbart) – se også http://liberator.dk/index.php/2531

 5. At man er nødt til at føre en frygtelig krig er een ting.
  Men at man også er nødt til at glorificere den er meget ubehageligt.
  Spørgsmålet er bare hvad alternativet var?

 6. At man er nødt til at føre en frygtelig krig er een ting.
  Men at man også er nødt til at glorificere den er meget ubehageligt.
  Spørgsmålet er bare hvad alternativet var?

 7. Nu fandtes der vistnok ingen uskyldige civile i Tyskland 13. februar 1945, alle var i gang med krigsproduktion, også alle i Dresden, som var en industriby. De eventuelle uskyldige civile, de sindssyge og de handikappede, havde nazisterne jo netop selv udryddet.
  Tyskerne havde fundet ud af at organisere genopbygningen af krigsindustrien meget hurtigt efter et bombardement.
  Hvad var der galt i under en krig at bombe de mennesker, der fremstillede den ammunition, det tyske militær brugte mod de allierede, både mod de allieredes civile borgere i de allierede landes byer og mod de allierede soldater?
  Hvis det var så galt at bombe Dresden, var Hitler den nærmeste til at overgive sig omgående.
  Det var som bekendt Hitler, der begyndte 2. Verdenskrig, og der fik London bombet med bl. a. V-1 og V-2 ubemandede bomber, for at slå så mange civile ihjel, og det var også Hitler, der fik bombet Coventry og andre engelske byer, hvor formålet specifikt var at ramme boligområder.
  I Danmark gjorde tyskerne det, at de kørte med en kampvogn eller en motorcykel med et konstant skydende maskingevær gennem gaderne i København for at dræbe så mange tilfældige uskyldige civile som muligt, som hævn for f. eks. at frihedskæmperne havde afsporet forsyningstog i Danmark, fyldt med stjålne landbrugsvarer og på vej til de tyske tropper.
  Det virker hyklerisk, at tyskerne har så ondt af sig selv, når de får igen af deres egen behandling af andre.
  Hvis der stadig skulle være læsere, der har ondt af de allieredes bombardement af Dresden, kan de jo gå en tur i Ryvangen ved Hellerup Station. Dér kan de så se, at tyskerne den 3. maj om morgenen, så sent som 36 timer eller 1½ døgn før befrielsen, havde travlt med at skyde de danske frihedskæmpere, de ikke allerede havde dræbt.
  Det er sådan en gåtur, der kan give én noget at tænke over.

 8. Nu fandtes der vistnok ingen uskyldige civile i Tyskland 13. februar 1945, alle var i gang med krigsproduktion, også alle i Dresden, som var en industriby. De eventuelle uskyldige civile, de sindssyge og de handikappede, havde nazisterne jo netop selv udryddet.
  Tyskerne havde fundet ud af at organisere genopbygningen af krigsindustrien meget hurtigt efter et bombardement.
  Hvad var der galt i under en krig at bombe de mennesker, der fremstillede den ammunition, det tyske militær brugte mod de allierede, både mod de allieredes civile borgere i de allierede landes byer og mod de allierede soldater?
  Hvis det var så galt at bombe Dresden, var Hitler den nærmeste til at overgive sig omgående.
  Det var som bekendt Hitler, der begyndte 2. Verdenskrig, og der fik London bombet med bl. a. V-1 og V-2 ubemandede bomber, for at slå så mange civile ihjel, og det var også Hitler, der fik bombet Coventry og andre engelske byer, hvor formålet specifikt var at ramme boligområder.
  I Danmark gjorde tyskerne det, at de kørte med en kampvogn eller en motorcykel med et konstant skydende maskingevær gennem gaderne i København for at dræbe så mange tilfældige uskyldige civile som muligt, som hævn for f. eks. at frihedskæmperne havde afsporet forsyningstog i Danmark, fyldt med stjålne landbrugsvarer og på vej til de tyske tropper.
  Det virker hyklerisk, at tyskerne har så ondt af sig selv, når de får igen af deres egen behandling af andre.
  Hvis der stadig skulle være læsere, der har ondt af de allieredes bombardement af Dresden, kan de jo gå en tur i Ryvangen ved Hellerup Station. Dér kan de så se, at tyskerne den 3. maj om morgenen, så sent som 36 timer eller 1½ døgn før befrielsen, havde travlt med at skyde de danske frihedskæmpere, de ikke allerede havde dræbt.
  Det er sådan en gåtur, der kan give én noget at tænke over.

 9. Det er dog en værre gang vrøvl. Der var ingen uskyldige tilbage i Tyskland? Påstanden er så himmelråbende, at den næsten ikke fortjener en kommentar.
  Men jeg vil alligevel gerne påpege, at bombardementet i Dresden stort set ramte selve byen, hvor menneskerne boede (og et sted mellem 25.000 og 50.000 blev dræbt), mens industriområderne i udkanten af byen var slet ikke mål. Man havde den tanke, at det kaos der kom ud af af at gennembombe civilbefolkningen havde større effekt, end at eliminere industrien. Og ja, den lektie havde man lært af tyskerne, men det gør det sgu ikke orden, og det gør det slet ikke til noget at være stolt af.

 10. Det er dog en værre gang vrøvl. Der var ingen uskyldige tilbage i Tyskland? Påstanden er så himmelråbende, at den næsten ikke fortjener en kommentar.
  Men jeg vil alligevel gerne påpege, at bombardementet i Dresden stort set ramte selve byen, hvor menneskerne boede (og et sted mellem 25.000 og 50.000 blev dræbt), mens industriområderne i udkanten af byen var slet ikke mål. Man havde den tanke, at det kaos der kom ud af af at gennembombe civilbefolkningen havde større effekt, end at eliminere industrien. Og ja, den lektie havde man lært af tyskerne, men det gør det sgu ikke orden, og det gør det slet ikke til noget at være stolt af.

 11. Og hvis det er fordi, man ikke bryder sig om, at man kalder bombningerne for terrobombninger, så blev de også kaldt det af Winston Churchill selv kun en måned efter: “It seems to me that the moment has come when the question of bombing of German cities simply for the sake of increasing the terror, though under other pretexts, should be reviewed. Otherwise we shall come into control of an utterly ruined land… The destruction of Dresden remains a serious query against the conduct of Allied bombing. I am of the opinion that military objectives must henceforward be more strictly studied in our own interests than that of the enemy.
  The Foreign Secretary has spoken to me on this subject, and I feel the need for more precise concentration upon military objectives such as oil and communications behind the immediate battle-zone, rather than on mere acts of terror and wanton destruction, however impressive.”
  … mere acts of terror and wanton destruction…

 12. Og hvis det er fordi, man ikke bryder sig om, at man kalder bombningerne for terrobombninger, så blev de også kaldt det af Winston Churchill selv kun en måned efter: “It seems to me that the moment has come when the question of bombing of German cities simply for the sake of increasing the terror, though under other pretexts, should be reviewed. Otherwise we shall come into control of an utterly ruined land… The destruction of Dresden remains a serious query against the conduct of Allied bombing. I am of the opinion that military objectives must henceforward be more strictly studied in our own interests than that of the enemy.
  The Foreign Secretary has spoken to me on this subject, and I feel the need for more precise concentration upon military objectives such as oil and communications behind the immediate battle-zone, rather than on mere acts of terror and wanton destruction, however impressive.”
  … mere acts of terror and wanton destruction…

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.