Kriminalstof har alle dage være populært. Mord, brand og voldtægt. Hektiske reportager i Stadion 2. “Der er en cykeltyv løs i Brønshøj”. Det er vildt spændende. Udrykning og fulde værtshusgæster. Jeg skælver, men synes det er spændende.
Jeg har netop erfaret at DR har meldt sig på banen. Kort over kriminalitet, står der på forsiden. Hvor meget kriminalitet er der i den kommune hvor du bor? Jeg dirrer af spænding. På den ene side håber jeg at Frederiksberg er et fredeligt sted, på den anden side er der jo spændingen, tænk hvis jeg lever i en høj-kriminel zone? DR.dk/kriminalitet. Jeg klikker.
Hvor er kortet? “Mand overfaldet af bekendt.” Læs mere. Hvor er kortet? “Dømt for opsætning af web-kamera”, spændende, måske er det Anders Møller? Jeg leder videre efter kortet. “15 årig dreng tilstod røveri.” 15 år! Jeg er lidt forarget, men synes det er spændende. Hvor er det fandens kort?
Hov, hvad er det? Lige under “Mand løsladt efter mistanke for drab” (har spændingen da ingen grænser på DR?). “Sikker på ferien – Undgå kriminalitet på ferien, vær sikker når du rejser ud”, “Undgå overfald – Sådan undgår du at blive overfaldet” og “Hvis du ser et overfald – sådan gør du hvis du er vidne til et overfald”. Jeg glemmer alt om kortet. Hele tre guides om kriminalitet! Interaktivt! Det er i hvert fald bedre end Inspector Morse. Jeg vil gøre hvad som helst for ikke at blive overfaldet. Ohhh DR fortæl mig hvordan man gør.
For nyligt blev en kvinde voldtaget på Frederiksberg. Hun var på vej hjem fra byen tidligt om morgenen. Hun blev overmandet og smidt ind i en bil og voldtaget i 3 timer, inden hun blev lukket ud igen. Lad os se hvorledes DR-overfaldsguide kunne have hjulpet kvinden.
Guiden har 7. trin.
1. Observér stemningen omkring dig.
Vær først og fremmest opmærksom på stemningen omkring dig. Hvis der er dårlig stemning, så overvej at gå tidligt hjem eller gå et andet sted hen.
Kvinden var på vej hjem. Hun gik på en øde villavej.
2. Drik med måde
Lad være med at drikke så meget at du mister overblikket og situationsfornemmelsen.
Historien melder intet om hvorvidt kvinden var meget beruset. Hun var dog i stand til at give en nogenlunde signalement af gerningsmændene og deres bil.
3. Gå ikke med våben
Uanset hvor du færdes, er det en dårlig idé at gå med kniv, tåregaspatroner og andre våben. Det er ulovligt, og det gør kun konflikten farligere – også for dig selv.
Kvinden var tilsyneladende ubevæbnet. Man må gå ud fra, at havde hun haft et våben, havde hun forsøgt at bruge det – og muligvis afværget voldtægten.
4. Vær positiv
Hvis en truende situation opstår så vis ikke, at du er bange. Virk rolig og positiv.
Læg dig ned på ryggen, tag trusserne af og spred benene. Kvinden havde næppe den mulighed. Lige meget hvor lidt bange hun har virket, havde det nok ikke hjulpet hende.
5. Lad dig ikke provokere
Hids dig ikke op, glat ud og vær neutral – en voldsmand leder ofte efter en “legitim” grund til at overfalde dig. Hvis du lader dig provokere, gør du præcis hvad voldsmanden er ude efter. Du giver ham en grund til at overfalde dig.
Voldmændene ledte ikke efter en “legitim” grund.
6. Undgå at diskutere
Undgå videre diskussion. Lad blot voldsmanden føle, at han “vinder” diskussionen.
Han vandt da også diskussionen.
7. Skub ikke igen
Lad være med at skubbe igen. Det giver voldsmanden en legitim grund til at “forsvare” sig.
Kvinden blev slået flere gange i ansigtet. Jeg tror ikke det ville have hverken bedret eller forværret hendes situation, hvis hun havde skubbet.
Skuffende. Jeg havde ventet mig meget af DR’s overfaldsguide. Desværre ser det ikke ud til at den ville have hjulpet kvinden på Frederiksberg, der i mere tre timer blev tævet og voldtaget.
Æv. Nu gider jeg ikke engang lede efter kortet. Jeg lukker dr.dk/kriminalitet og klikker ind på en tysk forhandler af peberspray. Jeg bestiller en kasse med 20 stk. En til min kone, en til min søster, en til min mor, en til min svigerinde osv. Her er min overfaldsguide:
Hvis der opstår en truende situation, eller du går alene på gaden, slå sikkerheden fra på din peberspray og hold den parat til affyring i din lomme. Sørg for at det er en peberspray, der producerer en “sky” når den aktiveres. Det giver et større virkeområde, hvis der er mere end en overfaldsmand. Husk endvidere at pebersprays er ufarlige så du skal ikke være bange for at skade din overfaldsmand. Inden du bruger den så test om den virker. Tryk et par gange på dysen udenfor, så du for en fornemmelse af dens virkeområde. Tøv ikke når situationen opstår. Pebersprays kan købes på tankstationer i Tyskland eller kan bestilles over nettet.
(Ovenstående forslag gør sig kun gældende i lande hvor brugen af pebersprays er lovlig).
Pebersprays er ulovlige i Danmark. Justitsminister Lenin Espersen vil ikke afkriminalisere deres brug, da hun frygter, at de kriminelle elementer i samfundet vil få for let adgang til dem. Kære Lenin, de kriminelle har aldrig haft problemer med at anskaffe sig våben, jeg er sikker på at pebersprays primært findes i hænderne på de kriminelle i dag. Hvad om vi udlignede oddsene mellem den stærkere overfaldsmand og den svagere kvinde og gav hende lov til at bære en peberspray uden at være kriminel?

Join the Conversation

70 Comments

 1. God artikel. Der er alt for lidt fokus på selvforsvar herhjemme!
  Men nu er det vel Brian Mikkelsen, der står for at lovliggøre brugen? – ikke at det gør det mere realistisk…

 2. God artikel. Der er alt for lidt fokus på selvforsvar herhjemme!
  Men nu er det vel Brian Mikkelsen, der står for at lovliggøre brugen? – ikke at det gør det mere realistisk…

 3. Artiklen er mere relevant nu end den nogensinde har været før. Politiet svigter retmæssige borgere gang på gang, og vi står uden nogen rettigheder såfremt tyven vælger vores hus.
  Er der nogen der kender til hjemmesider med peberspray?

 4. Artiklen er mere relevant nu end den nogensinde har været før. Politiet svigter retmæssige borgere gang på gang, og vi står uden nogen rettigheder såfremt tyven vælger vores hus.
  Er der nogen der kender til hjemmesider med peberspray?

 5. Google kan sagtens finde sådanne hjemmesider, men spørgsmålet er om det bliver nupper i tolden og om man også får en bøde eller værre?
  Jeg var tæt på at bestille fra tyskland engang.

 6. Google kan sagtens finde sådanne hjemmesider, men spørgsmålet er om det bliver nupper i tolden og om man også får en bøde eller værre?
  Jeg var tæt på at bestille fra tyskland engang.

 7. Jeg tror så altså ikke, at en pakke med afsenderen pepper-spray-shop.eu, kan undgå at blive undersøgt.. 🙁
  Vil overveje selv at bestille et par stykker.

 8. Jeg tror så altså ikke, at en pakke med afsenderen pepper-spray-shop.eu, kan undgå at blive undersøgt.. 🙁
  Vil overveje selv at bestille et par stykker.

 9. Kenneth, hvor skulle den pakke da blive undersøgt? Ved grænsen, hvilken grænse? Jeg mener ikke den danske stat kan ikke pålægge postvæsnet at kontrollere pakker afsendt fra andre EU lande.

 10. Kenneth, hvor skulle den pakke da blive undersøgt? Ved grænsen, hvilken grænse? Jeg mener ikke den danske stat kan ikke pålægge postvæsnet at kontrollere pakker afsendt fra andre EU lande.

 11. Kenneth,der står på hjemmesiden : Diskret indpakning.De er jo nok godt klar over problemet med at sende til DK,så jeg tvivler meget på at der står pepper-spray-shop.eu udenpå pakken.
  Jeg bestilte 3 i sidste uge,så jeg finder snart ud af det:-)

 12. Kenneth,der står på hjemmesiden : Diskret indpakning.De er jo nok godt klar over problemet med at sende til DK,så jeg tvivler meget på at der står pepper-spray-shop.eu udenpå pakken.
  Jeg bestilte 3 i sidste uge,så jeg finder snart ud af det:-)

 13. En historie, der er omkring ti år gammel, men stadig sand: En af mine kammerater havde et hjemmebrænderi dengang, hvor internettet endnu ikke havde kapacitet nok til storstillet piratkopiering, og det derfor stadig kunne betale sig at ligge og sende cd’er til hinanden. En dag bankede en betjent på hans dør – med sig havde han en pakke stilet til min kammerat med ulovlige cd’er. Den var blevet åbnet. Det havde politiet gjort. De havde ganske vist ikke bemyndigelse til det, men når nu de havde fundet noget ulovligt i den, så fik min ven at vide, at han lige så stille skulle indstille sin geschäft. Der ville ikke blive nogen efterforskning, men det kunne der hurtigt komme – især hvis han fortalte, at politiet havde været i hans post.

 14. En historie, der er omkring ti år gammel, men stadig sand: En af mine kammerater havde et hjemmebrænderi dengang, hvor internettet endnu ikke havde kapacitet nok til storstillet piratkopiering, og det derfor stadig kunne betale sig at ligge og sende cd’er til hinanden. En dag bankede en betjent på hans dør – med sig havde han en pakke stilet til min kammerat med ulovlige cd’er. Den var blevet åbnet. Det havde politiet gjort. De havde ganske vist ikke bemyndigelse til det, men når nu de havde fundet noget ulovligt i den, så fik min ven at vide, at han lige så stille skulle indstille sin geschäft. Der ville ikke blive nogen efterforskning, men det kunne der hurtigt komme – især hvis han fortalte, at politiet havde været i hans post.

 15. … jeg glemte pointen: Pakken var en indenrigspakke. Den var ikke engang passeret over den tyske grænse.

 16. … jeg glemte pointen: Pakken var en indenrigspakke. Den var ikke engang passeret over den tyske grænse.

 17. jeg skal nok vende tilbage:-)
  Og jeg har det sådan,at jeg tager gerne chancen.Jeg bor i Aalborg og er faktisk skide bange hver gang jeg er i byen.Jeg kunne godt tænke mig at kunne gå fra A til B uden at behøve at svede angstens sved.Og med en peberspray i lomme vil jeg føle mig sikker.Hvis polititet ikke kan få folk til at føle sig sikre,må man vel tage sagen i egen hånd.

 18. jeg skal nok vende tilbage:-)
  Og jeg har det sådan,at jeg tager gerne chancen.Jeg bor i Aalborg og er faktisk skide bange hver gang jeg er i byen.Jeg kunne godt tænke mig at kunne gå fra A til B uden at behøve at svede angstens sved.Og med en peberspray i lomme vil jeg føle mig sikker.Hvis polititet ikke kan få folk til at føle sig sikre,må man vel tage sagen i egen hånd.

 19. Så er de kommet ganske problemfrit.Det var en helt neutral brun papkasse med orange tape hvor der stod Forsigtig på,det var alt:-)

 20. Så er de kommet ganske problemfrit.Det var en helt neutral brun papkasse med orange tape hvor der stod Forsigtig på,det var alt:-)

 21. Hysteri. Så vidt jeg ved, er Danmark det land i verden, der begås mindst kriminalitet i. I USA hvor det er lovligt at bære våben er der også langt flere mord og anden kriminalitet.
  Jeg så hellere at vi smed disse surrogatstenkøller væk.

 22. Hysteri. Så vidt jeg ved, er Danmark det land i verden, der begås mindst kriminalitet i. I USA hvor det er lovligt at bære våben er der også langt flere mord og anden kriminalitet.
  Jeg så hellere at vi smed disse surrogatstenkøller væk.

 23. Hysteri. Så vidt jeg ved, er Danmark det land i verden, der begås mindst kriminalitet i. I USA hvor det er lovligt at bære våben er der også langt flere mord og anden kriminalitet.
  Jeg så hellere at vi smed disse surrogatstenkøller væk.

 24. Hej Steffen,
  Der begås ikke mindre kriminalitet i Danmark end i USA: http://mahalanobis.twoday.net/stories/814027/
  Til gengæld er det rigtigt, at der er mere vold i USA, men der er altså ikke fundet nogen sammenhæng, der siger, at det skulle skyldes flere skydevåben. Der er lande som har flere skydevåben end USA, som har mindre vold end både Danmark og USA (fx Schweiz), og der er lande som har færre skydevåben end Danmark, som har mere vold end både Danmark og USA.

 25. Hej Steffen,
  Der begås ikke mindre kriminalitet i Danmark end i USA: http://mahalanobis.twoday.net/stories/814027/
  Til gengæld er det rigtigt, at der er mere vold i USA, men der er altså ikke fundet nogen sammenhæng, der siger, at det skulle skyldes flere skydevåben. Der er lande som har flere skydevåben end USA, som har mindre vold end både Danmark og USA (fx Schweiz), og der er lande som har færre skydevåben end Danmark, som har mere vold end både Danmark og USA.

 26. Steffen,det er da muligt,men når indtil flere af dine bekendtskaber er blevet overfaldet,voldtaget og sågår myrdet! så har man altså brug for at føle sig tryg,og kan en peberspray gøre det,så har jeg ingen problemer med det.
  Som jeg sagde tidligere,når politiet ikke kan få folk til at føle sig sikre….og helt ærlig,med de straffe folk får,så er det sgu heller ikke sært at der er så forholdsvis meget umotiveret vold.Men det er en helt anden diskussion;-)

 27. Steffen,det er da muligt,men når indtil flere af dine bekendtskaber er blevet overfaldet,voldtaget og sågår myrdet! så har man altså brug for at føle sig tryg,og kan en peberspray gøre det,så har jeg ingen problemer med det.
  Som jeg sagde tidligere,når politiet ikke kan få folk til at føle sig sikre….og helt ærlig,med de straffe folk får,så er det sgu heller ikke sært at der er så forholdsvis meget umotiveret vold.Men det er en helt anden diskussion;-)

 28. Hej Lasse
  Men når der så bliver begået en forbrydelse i USA er det så ikke skydevåben, der oftest bliver brugt til formålet? Hvad med de massakre der har været på diverse skoler både i Danmark og i USA?
  Pernille, det er præcist det, jeg mener, når jeg siger hysteri. Ikke bare hysteri men massehysteri. Nu har jeg boet i en af Danmarks voldigste byer i over 13 år, og jeg har endu ikke været vidne til et overfald (kun når jeg har set TV). Fordi en bliver overfaldet, er det ikke ensbetydende med at alle gør det. Vi har et glimrende og et langt mere frit samfund ift. Saudi Arabien, USA, Rusland, Afrika og mange andre lande.

 29. Hej Lasse
  Men når der så bliver begået en forbrydelse i USA er det så ikke skydevåben, der oftest bliver brugt til formålet? Hvad med de massakre der har været på diverse skoler både i Danmark og i USA?
  Pernille, det er præcist det, jeg mener, når jeg siger hysteri. Ikke bare hysteri men massehysteri. Nu har jeg boet i en af Danmarks voldigste byer i over 13 år, og jeg har endu ikke været vidne til et overfald (kun når jeg har set TV). Fordi en bliver overfaldet, er det ikke ensbetydende med at alle gør det. Vi har et glimrende og et langt mere frit samfund ift. Saudi Arabien, USA, Rusland, Afrika og mange andre lande.

 30. Hej Lasse
  Men når der så bliver begået en forbrydelse i USA er det så ikke skydevåben, der oftest bliver brugt til formålet? Hvad med de massakre der har været på diverse skoler både i Danmark og i USA?
  Pernille, det er præcist det, jeg mener, når jeg siger hysteri. Ikke bare hysteri men massehysteri. Nu har jeg boet i en af Danmarks voldigste byer i over 13 år, og jeg har endu ikke været vidne til et overfald (kun når jeg har set TV). Fordi en bliver overfaldet, er det ikke ensbetydende med at alle gør det. Vi har et glimrende og et langt mere frit samfund ift. Saudi Arabien, USA, Rusland, Afrika og mange andre lande.

 31. Skovgård, Jeg var lige ved at blive slået ned for 1/2 år siden. Men det var pga. politireformen, som du nævner. En jeg havde på besøg prøvede at ringe til politiet, men det tog 30 minutter før han kom igennem. Politiet kom ikke, da jeg havde brug for dem. Men derfor gider jeg ikke lave et stort postyr ud af det, det er et enkelttilfælde. Det eneste jeg vil beklage mig over er den inkompetente regering og deres reformer. Det er reformen der skal gøres noget ved.
  Men som sagt, det var et enkelt tilfælde, og der skete ingen personskade, desuden var det også i nærheden af et værtshus, hvor der tit kommer nogle berusede og højrøstede typer.

 32. Skovgård, Jeg var lige ved at blive slået ned for 1/2 år siden. Men det var pga. politireformen, som du nævner. En jeg havde på besøg prøvede at ringe til politiet, men det tog 30 minutter før han kom igennem. Politiet kom ikke, da jeg havde brug for dem. Men derfor gider jeg ikke lave et stort postyr ud af det, det er et enkelttilfælde. Det eneste jeg vil beklage mig over er den inkompetente regering og deres reformer. Det er reformen der skal gøres noget ved.
  Men som sagt, det var et enkelt tilfælde, og der skete ingen personskade, desuden var det også i nærheden af et værtshus, hvor der tit kommer nogle berusede og højrøstede typer.

 33. “Nu har jeg boet i en af Danmarks voldigste byer i over 13 år, ”
  Det grænser til løgn, så ikke at nævne at du har været ved at blive slået ned – også selv om det skulle være i en anden by.

 34. “Nu har jeg boet i en af Danmarks voldigste byer i over 13 år, ”
  Det grænser til løgn, så ikke at nævne at du har været ved at blive slået ned – også selv om det skulle være i en anden by.

 35. “Nu har jeg boet i en af Danmarks voldigste byer i over 13 år, og jeg har endu ikke været vidne til et overfald (kun når jeg har set TV).”
  “Nu har jeg boet i en af Danmarks voldigste byer i over 13 år”
  Skovgård, Jeg vil ikke kalde det en løgn (ihvertfald ikke en bevidst løgn) men et dårligt formuleret/selvmodsigende svar, som jeg indrømmer og som jeg står ved.
  Men tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.
  Jeg skrev også “Jeg var lige ved at blive slået ned for 1/2 år siden.” og “Men som sagt, det var et enkelt tilfælde, og der skete ingen personskade, desuden var det også i nærheden af et værtshus, hvor der tit kommer nogle berusede og højrøstede typer.”

 36. “Nu har jeg boet i en af Danmarks voldigste byer i over 13 år, og jeg har endu ikke været vidne til et overfald (kun når jeg har set TV).”
  “Nu har jeg boet i en af Danmarks voldigste byer i over 13 år”
  Skovgård, Jeg vil ikke kalde det en løgn (ihvertfald ikke en bevidst løgn) men et dårligt formuleret/selvmodsigende svar, som jeg indrømmer og som jeg står ved.
  Men tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.
  Jeg skrev også “Jeg var lige ved at blive slået ned for 1/2 år siden.” og “Men som sagt, det var et enkelt tilfælde, og der skete ingen personskade, desuden var det også i nærheden af et værtshus, hvor der tit kommer nogle berusede og højrøstede typer.”

 37. Skovgård, jeg vil gerne ændre anden sætning øverst til:
  “Jeg var lige ved at blive slået ned for 1/2 år siden.”
  Undskyld

 38. Skovgård, jeg vil gerne ændre anden sætning øverst til:
  “Jeg var lige ved at blive slået ned for 1/2 år siden.”
  Undskyld

 39. Nu skete der heldigvis ikke dig noget, men ofte vil et enkelttilfælde i disse sager netop være et tilfælde for meget. Det er næppe nogen trøst for den der blev voldtaget eller slået til lirekassemand, at så sker det nok ikke igen.

 40. Nu skete der heldigvis ikke dig noget, men ofte vil et enkelttilfælde i disse sager netop være et tilfælde for meget. Det er næppe nogen trøst for den der blev voldtaget eller slået til lirekassemand, at så sker det nok ikke igen.

 41. Dansk politik er ofte baseret på enkeltsager. Se bare, da en baby drejede nøglen i en bil, og bakkede over moderen. Der var alle politikere straks ude og kræve, en barnelås ved tændingen på bilen, således at det ikke kunne ske igen (i stedet for bare at opfordre til, at folk holdte lidt mere øje med deres barn!…. Eller at man bare lod manden om at køre 🙂

 42. Dansk politik er ofte baseret på enkeltsager. Se bare, da en baby drejede nøglen i en bil, og bakkede over moderen. Der var alle politikere straks ude og kræve, en barnelås ved tændingen på bilen, således at det ikke kunne ske igen (i stedet for bare at opfordre til, at folk holdte lidt mere øje med deres barn!…. Eller at man bare lod manden om at køre 🙂

 43. “det var et enkelt tilfælde, og der skete ingen personskade, desuden var det også i nærheden af et værtshus, hvor der tit kommer nogle berusede og højrøstede typer.”
  Ja, så kan man som afvæbnet borger næsten ikke forlange mere.

 44. “det var et enkelt tilfælde, og der skete ingen personskade, desuden var det også i nærheden af et værtshus, hvor der tit kommer nogle berusede og højrøstede typer.”
  Ja, så kan man som afvæbnet borger næsten ikke forlange mere.

 45. Info, Èt tilfælde er ét tilfælde for meget, men det betyder ikke at politikerne skal bøje sig overfor folks følelser, hvor ordene ‘utryghed’ og ‘tryghed’ofte forekommer, og som højrefløjen (især DF) elsker at bruge, men istedet forholde sig til fakta. Hvis skydevåben falder i de forkerte hænder, kan det have katastrofale følger og det viser massakrerne på skolerne, det seneste terror angreb i Indien osv.
  Mit råd ville være at nedlægge alle våbenfabrikker og omsmelte alle våben til togskinner, eller andre konstruktive genstande.
  Jesper R. Jeg er fuldstændig enig med dig. Politikerne i regeringen tramper næsten på hinanden for at være den første til at hjælpe sig selv og frelse sit parti fra undergang. Man kan så spørge sig selv om, hvad motivet for denne trang til at skabe massehysteri udfra enkelttilfælde skyldes. Ift. politikerne tror jeg, det skyldes stemmemaksimering.

 46. Info, Èt tilfælde er ét tilfælde for meget, men det betyder ikke at politikerne skal bøje sig overfor folks følelser, hvor ordene ‘utryghed’ og ‘tryghed’ofte forekommer, og som højrefløjen (især DF) elsker at bruge, men istedet forholde sig til fakta. Hvis skydevåben falder i de forkerte hænder, kan det have katastrofale følger og det viser massakrerne på skolerne, det seneste terror angreb i Indien osv.
  Mit råd ville være at nedlægge alle våbenfabrikker og omsmelte alle våben til togskinner, eller andre konstruktive genstande.
  Jesper R. Jeg er fuldstændig enig med dig. Politikerne i regeringen tramper næsten på hinanden for at være den første til at hjælpe sig selv og frelse sit parti fra undergang. Man kan så spørge sig selv om, hvad motivet for denne trang til at skabe massehysteri udfra enkelttilfælde skyldes. Ift. politikerne tror jeg, det skyldes stemmemaksimering.

 47. Steffen,
  Du kan ikke bare kalde de anekdoter du ikke bryder dig om (voldtægt på åben gade) for “appel til følelser” og samtidig kalde de anekdoter du godt kan lide (skolemassakrer) for “fakta”.
  Hvis du vil efterleve dine egne formaninger, bør du se på statistikken og granske, om samfund med skrappe våbenlove har mindre kriminalitet end samfund, hvor borgerne har lov til at bevæbne sig.
  En sådan granskning har Dr. John Lott foretaget i bogen “More Guns, Less Crime” (University of Chicago, 1998). Jeg vil ikke risikere at ødelægge nogen overraskelser ved at afsløre konklusionen.

 48. Steffen,
  Du kan ikke bare kalde de anekdoter du ikke bryder dig om (voldtægt på åben gade) for “appel til følelser” og samtidig kalde de anekdoter du godt kan lide (skolemassakrer) for “fakta”.
  Hvis du vil efterleve dine egne formaninger, bør du se på statistikken og granske, om samfund med skrappe våbenlove har mindre kriminalitet end samfund, hvor borgerne har lov til at bevæbne sig.
  En sådan granskning har Dr. John Lott foretaget i bogen “More Guns, Less Crime” (University of Chicago, 1998). Jeg vil ikke risikere at ødelægge nogen overraskelser ved at afsløre konklusionen.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.