“Der blev diskuteret »moralsk hasard«, da de amerikanske myndigheder for nylig iværksatte en redningsaktion over for bl.a. kreditforeningerne Fannie Mae og Freddy Mac. De to har ifølge pressens oplysninger taget store risici på ejendomsmarkedet, fordi de mere eller mindre kunne regne med at blive reddet, hvis det gik galt. De har tilsyneladende opereret i en gråzone mellem den offentlige og den private sektor og har »forsikret« sig ved en meget omfattende lobbyvirksomhed i Kongressen.Moralsk hasard handler altså grundlæggende om det incitament til risikofyldt adfærd, som opstår, når én part betaler for konsekvenserne af en anden parts handlinger.”
http://www.weekendavisen.dk/artikler/oekonomisk-krise/moralsk-hasard

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.