Johan Norberg har fundet et ord for tidens økonomiske trend (her), nemlig curling-økonomien, hvor staten er curlingforældrene, der fejer foran curlingbørnene, så de aldrig falder og slår sig. Og når skaden alligevel sker, langer man 700 trøstende milliarder ud.
I mellemtiden forsøger amerikanske liberatarian-bloggere at finde ud af, præcis hvad redningsplanen går ud på (hvor slemt det er). En af onkel Lews proselytter har fundet nogle grimme dokumenter frem (her), der antyder, at prisen for verdens største bankrøveri kan blive op til 11 billioner (og nej, det er ikke en fejloversættelse) eller 38.000$ per amerikaner. Samt at fractional reserve-banking tilsyneladende nu kan erstattes af no reserve-banking, hvis the Fed ønsker det.
Og også i Europa fortsætter hysteriet (her), hvor den belgiske bank Fortis får godt 11 milliarder euro foræret af den hollandske, belgiske og luxembourgske stat.
In other news melder den franske kong Zarkozy nu, at det er på høje tid, at den internationale kapitalisme knægtes (her), som det alle dage har været franskmændenes mål.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.