Domstolskontrol: Nødvendig retssikkerhedsgaranti eller juridisk hegemoni?

I den seneste tid har en række kontroversielle emner som administrativ udvisning af terrormistænkte og EF-Domstolens praksis vedrørende arbejdskraftens fri bevægelighed skabt debat om domstolens rolle i en demokratisk retsstat.
Spørgsmålet er, om domstolenes kontrol med den lovgivende og udøvende magt er en forudsætning for magtens tredeling og borgernes retssikkerhed, eller om vi oplever, at ikke folkevalgte jurister (dommere) tiltager sig magt, der rettelig tilhører folkevalgte politikere.
Dette emne drøftes af filosoffen Kai Sørlander og chefjurist i CEPOS Jacob Mchangama.
Dette arrangement finder sted d. 25/9 kl 17-18.30
Tilmelding (gratis): http://www.cepos.dk/arrangementer/singlearrangement/artikel/gaa-hjem-moede-om-domstolens-rolle-i-en-demokratisk-retsstat/

Join the Conversation

12 Comments

  1. For at skabe lidt større tiltrækningskraft til ovenstående arrangement, kan jeg da informere alle om, at undertegnede også dukker op 🙂

  2. For at skabe lidt større tiltrækningskraft til ovenstående arrangement, kan jeg da informere alle om, at undertegnede også dukker op 🙂

  3. Lasse, det kunne jo også være til sådan et arrangement, at man kunne prøve at påvirke andre med sine holdninger (i stedet for kun at snakke med sine små AnCap venner, men bevars!).
    Mikkel Kruse (tror jeg det var) stillede et par gode spørgsmål til Kai.

  4. Lasse, det kunne jo også være til sådan et arrangement, at man kunne prøve at påvirke andre med sine holdninger (i stedet for kun at snakke med sine små AnCap venner, men bevars!).
    Mikkel Kruse (tror jeg det var) stillede et par gode spørgsmål til Kai.

  5. Det kan jeg afvise, da jeg ikke deltog i mødet. Ikke fordi jeg anser emnet for at være irrelevant (det gør jeg ikke), men fordi jeg regnede med, at det ville blive en gentagelse af den diskussion, Mchangama og Sørlander allerede har ført på bl.a. 180Grader og Punditokraterne.

  6. Det kan jeg afvise, da jeg ikke deltog i mødet. Ikke fordi jeg anser emnet for at være irrelevant (det gør jeg ikke), men fordi jeg regnede med, at det ville blive en gentagelse af den diskussion, Mchangama og Sørlander allerede har ført på bl.a. 180Grader og Punditokraterne.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.