Connies og Larses tog er bare det rigtige.

Connies og Larses tog er bare det rigtige. Kollektiv transport er det bedste. Det ved vi jo.

Bilerne tager sig af 80% af persontransporten, togene tager sig af 8%.

Der er altså 10 gange så mange mennesker, der kører i bil, som der er togpassagerer.

Busser i rute kører 4%, og turistbusser sørger for 4% af persontransporten. Sko, cykler, skibe, rulleskøjter, kængurustylter, skateboards, taxier og fly deler de sidste 4%, altsammen målt i passagerkilometer.

Nu vil Lars have, at 25% af bilpassagererne skal op i togene. Jamen, hurra for det. Det betyder, at der skal være 3 gange så mange mennesker i togene i myldretiderne som i dag.

Og hvordan er det lige, DSB tager imod disse 300 millioner nye årlige rejsende? Jo, for at imødekomme de mange nye kunder, har DSBs kontroltosser indført “Nultolerance” for billetsnydere. En billetsnyder er altså en bilist, der ikke lige kan finde ud af DSBs takster. At det f. eks. koster 2 stempler den ene vej og 3 stempler den anden vej. Disse nye passagerer er der “Nultolerance” for. Det er passagerer, der stempler billetten i en fastfrossen stempelautomat, der gik fast kl. 05:30, så bilisten skal betale bøde, for han gik jo ikke ud og stillede sig i kø ved billetlugen kl. 07:55 – 08:45 sammen med de 200 andre for at få en ny billet, han skulle jo på noget, der hedder arbejde, så han tog toget. Det kan være kernekunderne – pendlerne – der køber et nyt togkort, og når DSBs stationspersonale bytter rundt på kundernes stamkortnumre, stemmer de ikke med abonnementskortnummeret. Så har pendleren jo bedraget og får derfor en bøde, hvad ellers? Det er bare så naturligt for DSBs kontroltumper.

Og hvordan er det så med bøderne? Jo, for at byde disse 300 millioner nye, årlige rejsende velkommen, har DSBs produktudviklingsafdeling lige sat bøderne op med 25% til 750 kr. Hvad får passagererne så til gengæld?

De får det her:

http://www.sj-nyheder.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080916/SIDSTE_NYT/790089969/-1/FRONTPAGE

0 comments

Sign In

Reset Your Password