Min lærer i medieteori og analyse sagde “Folk der læser bøger ser ned på folk, der ser tv. Folk der ser tv ser ned på folk, der spiller computerspil. Folk der bruger et gammel medie, vil være tilbøjelig til at fremelske det fantastiske i det medie. Nye medier er fordummende”
I Mark Bauerleins nye bog The Dumbest Generation kan man læse, hvorfor unge i dag er langt dummere end tidligere. Hvis man ligesom mig ikke gider læse endnu en bog om unges undergang, så kan man nøjes med at læse informations artikel om emnet.
Tilbage er kun spørgsmålet: Hvad medie mon Mark B bedst kan lide?

Join the Conversation

4 Comments

 1. Elsker bare grundlaget for den danske undersøgelse omtalt i artiklen: “120 13-23 årige fordelt i otte områder af landet…”
  Det svarer, for lige at få proportionerne på plads, til under en halv skoleklasse fra hver årgang. Udvalgt fra 8 steder i landet, eller ca. 1 person pr. årgang pr. område. Jep, omfattende og repræsentativ undersøgelse. Var den den der rækkede hånden i vejret?
  Derudover ved jeg også godt, hvor meget jeg synes konfirmander og udlærte blikkenslagere (eller kandidatstuderende/eller…) har til fælles. Ja, der skal være et cut et eller andet sted, men helt ærligt: 13-23 årige???
  Kom ikke til vejs ende i artiklen, men med det jeg nåede at læse kan hr. Bauerlein da vist føle sig rimeligt sikker på, at jeg ikke vil læse hans bog – og Informations skribent kan da for øvrigt også føle sig rimeligt sikker på, at jeg ikke bestiller et abonnement foreløbigt.
  What a load of ***

 2. Elsker bare grundlaget for den danske undersøgelse omtalt i artiklen: “120 13-23 årige fordelt i otte områder af landet…”
  Det svarer, for lige at få proportionerne på plads, til under en halv skoleklasse fra hver årgang. Udvalgt fra 8 steder i landet, eller ca. 1 person pr. årgang pr. område. Jep, omfattende og repræsentativ undersøgelse. Var den den der rækkede hånden i vejret?
  Derudover ved jeg også godt, hvor meget jeg synes konfirmander og udlærte blikkenslagere (eller kandidatstuderende/eller…) har til fælles. Ja, der skal være et cut et eller andet sted, men helt ærligt: 13-23 årige???
  Kom ikke til vejs ende i artiklen, men med det jeg nåede at læse kan hr. Bauerlein da vist føle sig rimeligt sikker på, at jeg ikke vil læse hans bog – og Informations skribent kan da for øvrigt også føle sig rimeligt sikker på, at jeg ikke bestiller et abonnement foreløbigt.
  What a load of ***

 3. Det er ikke de elektroniske hjælpemidler eller eleverne, der er noget i vejen med, men den hverdag skolen ikke vil give dem. Når lærerne hutler sig igennem med lærersvage arbejdsformer som gruppearbejde eller udfylder tiden med film og ikke kræver, at eleverne forbereder sig, bliver undervisningen naturligvis det ringere. Men artiklen vil blive modtaget med glæde af konerne, der læser den sprøjte. For så kan de bekræfte hinanden i, at de står over for en stor tendens i tiden, de ikke kan stille noget op overfor. Så, når de har sat eleverne til gruppearbejde i morgen, kan de gå hen på lærerværelset og snakke om den artikel et øjeblik. Derefter vil de igen snakke om ungdomskultur, mandag morgen og druk.

 4. Det er ikke de elektroniske hjælpemidler eller eleverne, der er noget i vejen med, men den hverdag skolen ikke vil give dem. Når lærerne hutler sig igennem med lærersvage arbejdsformer som gruppearbejde eller udfylder tiden med film og ikke kræver, at eleverne forbereder sig, bliver undervisningen naturligvis det ringere. Men artiklen vil blive modtaget med glæde af konerne, der læser den sprøjte. For så kan de bekræfte hinanden i, at de står over for en stor tendens i tiden, de ikke kan stille noget op overfor. Så, når de har sat eleverne til gruppearbejde i morgen, kan de gå hen på lærerværelset og snakke om den artikel et øjeblik. Derefter vil de igen snakke om ungdomskultur, mandag morgen og druk.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.