Årest skattefrihedsdag blev dækket af Danmarks Radio og vist i 21 TV Avisen onsdag. Det var selvfølgelig vinklet DDR-style og krydret med en hjernevasket standarddansker i et manden-på-gaden interview, der udtaler “Jeg har det fint med skattetrykket i Danmark”.
Jeg har selvsagt mine problemer med folk, der kommer med udsagn af den type. Det værste af slagsen er selvfølgelig “Jeg betaler min skat med glæde”. Betyder det at regeringen har ramt præcis det skattetryk, der glæder dem? Det ville være ret utroligt. Eller mener de måske, at de betaler latterlig lidt i skat, at det glæder dem? Måske mener de, at de betaler for lidt. I så fald må man gå ud fra, at de forsøger at betale mere i skat end burde, fx ved at undlade at benytte sig af forskellige fradrag eller undlade at give alle deres penge væk, inden de dør, så der er noget tilbage til staten i arveafgift. Det tvivler jeg dog også på. Måske er de bare så uselvstændige, at ligegyldigt hvor meget eller lidt de bliver flået i skat, betaler de med glæde. Her har jeg måske fat i noget? Andre argumenter modtages gerne.
Se hele indslaget – med de mange smukke mennesker – her eller via DDRs hjemmeside.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.