Efter Christian Skovs banebrydende og gennemtænkte kritk af Liberators læsere, fortsætter han i samme lødige stil ovre på de unge konservative intelektuelles yndlingshangout.

Join the Conversation

6 Comments

 1. Disse angiveligt konservative – HA! – har klart nok ingen forståelse af, hvad det vil sige, at være liberalistiske individualister. F.eks. er det en liberal frihed at vælge den stavemåde, som lige falder for. Vi er nemlig ikke interlektuelle og dropper gerne den anden – subsidiært den første – af dobbeltkonsonanten -ll-.

 2. Disse angiveligt konservative – HA! – har klart nok ingen forståelse af, hvad det vil sige, at være liberalistiske individualister. F.eks. er det en liberal frihed at vælge den stavemåde, som lige falder for. Vi er nemlig ikke interlektuelle og dropper gerne den anden – subsidiært den første – af dobbeltkonsonanten -ll-.

 3. @Bo
  Hurra for liberal frihed. Bedst er det selvfølgelig når friheden bruges med omtanke. Men jeg er i mit pragmatiske hjørne og leverer derfor gerne et ekstra “l”, så de lærde konservative mennesker ovre fra den omtalte blog kan betegnes som “intelllektuelle”. Så er der igen balance i regnskabet. :-).
  Nej, selvfølgelig er stavemåde ikke ligegyldigt. Men er der ikke en tendens til, at overdrevent stave- og sprogvogteri mest foretages af dygtige veluddannede mennesker uden magt? Altså af bibliotekarer, antikvarer, filologer og andre konservative mennekser, som er havnet i et offentligt lavtlønsjob.

 4. @Bo
  Hurra for liberal frihed. Bedst er det selvfølgelig når friheden bruges med omtanke. Men jeg er i mit pragmatiske hjørne og leverer derfor gerne et ekstra “l”, så de lærde konservative mennesker ovre fra den omtalte blog kan betegnes som “intelllektuelle”. Så er der igen balance i regnskabet. :-).
  Nej, selvfølgelig er stavemåde ikke ligegyldigt. Men er der ikke en tendens til, at overdrevent stave- og sprogvogteri mest foretages af dygtige veluddannede mennesker uden magt? Altså af bibliotekarer, antikvarer, filologer og andre konservative mennekser, som er havnet i et offentligt lavtlønsjob.

 5. Det er dog ikke pænt at karakterisere undervisningsministeren som en person i et offentligt lavtlønsjob, thi han har jo været den vildeste med en ensretning af ortografien, jvf. mayonaise-krigen. (Jeg kan sandt for dyden ikke stave til det ord.) Dansk Sprognævn, Dansklæreforeningen, fagkonsulenten plus alt det løse drog dengang i samlet flok til hovedstaden for at fortælle ministeren, at et ord ikke nødvendigvis altid staves på samme måde. Her må man bruge sin dømmekraft og ikke bare lade stå til og gøre som dansklærerinden siger. (Jeg fik engang et møgfald af en af disse, da jeg fortalte hende, at “fotegrafi” ikke er en anerkendt stavemåde.) På den anden side kan friheder skabe forvirring, som den netbruger i en anmeldelse af Berne Clod Pedersens Arnulf skriver, at “bogen er sværd at læse”. Den handler godt nok om vikinger, but even so. (Jeg er også modstander af en sproglov.)
  I øvrigt, ikke et ondt ord om filologer. De er oftest meget redelige “mennekser” (med din stavemåde).
  (Som disse detailler dog fylder.)

 6. Det er dog ikke pænt at karakterisere undervisningsministeren som en person i et offentligt lavtlønsjob, thi han har jo været den vildeste med en ensretning af ortografien, jvf. mayonaise-krigen. (Jeg kan sandt for dyden ikke stave til det ord.) Dansk Sprognævn, Dansklæreforeningen, fagkonsulenten plus alt det løse drog dengang i samlet flok til hovedstaden for at fortælle ministeren, at et ord ikke nødvendigvis altid staves på samme måde. Her må man bruge sin dømmekraft og ikke bare lade stå til og gøre som dansklærerinden siger. (Jeg fik engang et møgfald af en af disse, da jeg fortalte hende, at “fotegrafi” ikke er en anerkendt stavemåde.) På den anden side kan friheder skabe forvirring, som den netbruger i en anmeldelse af Berne Clod Pedersens Arnulf skriver, at “bogen er sværd at læse”. Den handler godt nok om vikinger, but even so. (Jeg er også modstander af en sproglov.)
  I øvrigt, ikke et ondt ord om filologer. De er oftest meget redelige “mennekser” (med din stavemåde).
  (Som disse detailler dog fylder.)

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.