Den danske stat har længe haft en ‘digital signatur’ der kan bruges når man skal i kontakt med offentlige myndigheder. Den har bare ikke været særligt populær. Det har digital adgang til bankerne derimod, så man har fundet på at lancere en ny digital signatur og samtidigt tvunget bankerne til at tage den til sig, for at få flere til at anvende digital signatur. Nu er sløret så blevet løftet for modellen man har valgt, og lur mig om ikke staten endnu engang demonstrerer sin inkompetence ved at konstruere det således, at alle brugere skal gå rundt med et lille plastickort med engangskoder, som så skal udskiftes når man har brugt alle koderne. Det praktiske ved netbank er jo netop at man ikke skal bruge en bankbog eller lignende. Det er perfekt eksempel på statslig stupiditet. Tak for lort, Helge Sander.
Statsligt IT-spasseri

Join the Conversation

8 Comments

 1. For satan da også. Er det et faktum at sådan bliver det? Det burde helt klart gå den anden vej, at du kunne bruge din danske bank, nordea nøgle til at logge på skat/selvangivelsen etc. Lidt ala OpenID.
  Det er simpelthen en hån at vi har et videnskabsministerium med Helge Sander som videnskabsminister. Ikke at jeg tror han er ophavsmand til idéen, for jeg håber seriøst ikke at Helge kommer med nogen idéer overhovedet. Det er vel nærmere nogle tåbelige embedsmænd der har værer på spil. Men det er stadig hans ansvar.

 2. For satan da også. Er det et faktum at sådan bliver det? Det burde helt klart gå den anden vej, at du kunne bruge din danske bank, nordea nøgle til at logge på skat/selvangivelsen etc. Lidt ala OpenID.
  Det er simpelthen en hån at vi har et videnskabsministerium med Helge Sander som videnskabsminister. Ikke at jeg tror han er ophavsmand til idéen, for jeg håber seriøst ikke at Helge kommer med nogen idéer overhovedet. Det er vel nærmere nogle tåbelige embedsmænd der har værer på spil. Men det er stadig hans ansvar.

 3. “Det burde helt klart gå den anden vej, at du kunne bruge din danske bank, nordea nøgle til at logge på skat/selvangivelsen etc. Lidt ala OpenID.”
  Men det bliver jo netop sådan at med én digital signatur kan du logge på alle vegne.
  Det der er irriterende er at du skal have det der kort med koder, som du skal fornye når du har brugt alle koderne. Det bliver da herredyrt at skulle sende nye kort ud til folk hele tiden.

 4. “Det burde helt klart gå den anden vej, at du kunne bruge din danske bank, nordea nøgle til at logge på skat/selvangivelsen etc. Lidt ala OpenID.”
  Men det bliver jo netop sådan at med én digital signatur kan du logge på alle vegne.
  Det der er irriterende er at du skal have det der kort med koder, som du skal fornye når du har brugt alle koderne. Det bliver da herredyrt at skulle sende nye kort ud til folk hele tiden.

 5. Well, Jyske Bank kører(som de eneste?) med samme system. Man kan måske hævde at det er upraktisk, men ikke desto mindre, er det den mest sikre løsning (som staten har valgt at kopiere fra markedet!).
  Med denne løsning kan du jo også logge på fra alle computere, i stedet for at være locked til én enkelt computer, som du har valgt at få sikkerhedsgodkendt.

 6. Well, Jyske Bank kører(som de eneste?) med samme system. Man kan måske hævde at det er upraktisk, men ikke desto mindre, er det den mest sikre løsning (som staten har valgt at kopiere fra markedet!).
  Med denne løsning kan du jo også logge på fra alle computere, i stedet for at være locked til én enkelt computer, som du har valgt at få sikkerhedsgodkendt.

 7. Man kan nu godt installere signaturen på forskellige maskiner, men man kan nok ikke sidde på en computer der ikke er ens egen og installere certifikater.

 8. Man kan nu godt installere signaturen på forskellige maskiner, men man kan nok ikke sidde på en computer der ikke er ens egen og installere certifikater.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.