Med Villy Søvndals udmeldelser kan vi måske omsider få lidt mere normale politiske tilstande i Danmark. Siden vedtagelsen af den famøse udlændingelov i 1983, har den politiske profilering af højre og venstre være mere eller mindre af lave.
I dag er det jo ikke til at have en markering mellem det at være borgerlig eller socialist, det er stortset blevet til et slagsmål om man er racist eller landsforræder. Det ville være sundt om dansk politik kunne komme til at dreje sig mere om danskerne, fremfor de fremmede.
Det betyder også at der kan komme håb på den borgerlige politiske fløj, for at der kommer en politisk fornyelse. I ly af indvandrerspørgsmålet har Anders Fogh jo ubemærket kunne trække VK over på den socialdemokratiske fløj. Med det resultat at der i dag ikke er en eneste hæderligt borgerligt parti tilbage.
Og nye borgerlige partier har ikke haft de store chancer for at komme frem. Hvis man er borgerlig og ikke indvandrerkritisk, så har man ingen berettigelse. Og hvis man er indvandrerkritisk, så bidrager man kun til at styrke Dansk Folkeparti med sit politiske arbejde. Så meget fylder udlændingespørgsmålet i dagens politiske billede på den borgerlige fløj. Derfor er der al mulig grund til at se positivt på fremtiden.
For selve udlændingepolitikken, så er det også sundt hvis det kan begynde at dreje sig om hvad vi vil med udlændinge, fremfor om vi skal have udlændinge eller ej. En indvandrer er jo ikke bare en indvandrer, de kommer i mange former.
Og der er nogle indvandrere som opfører sig dårligt. Måske kan politikken nu komme til at dreje sig om hvordan vi skal reagere på dette, fremfor om vi overhovedet skal reagere, og om de som reagerer bare er racister.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.