Bare underoverskriften på Jyllandspostens artikel 24/12 om mor uden far, får alarmklokkerne til at ringe. Selvfølgelig skal kvinder have lov til at lade sig inseminere og få et barn selvom der ikke er en mand med. Kvinderne betaler jo selv, og der er ingen mand der har nogen forpligtigelser – eller er der?
Når kvinden går på barsel har hun ret til dagpenge, betalt over skatten. Fødslen sker på et sygehus, betalt af skatten. Barnet bliver passet i vuggestuer og børnehaver, størstedelen betalt af skatten. Barnet skal i skole og have en uddannelse betalt af skatten. Barnet får børnepenge, betalt af skatten. Barnet har fritidsaktiviteter betalt delvis af skatten.
Så kvinder kan godt selv helt uden mænd, takket være en lang række generelle offentlige ydelser. Og det var jo helt fint, hvis det så også kun var kvinder der betalte skat. Men mænd betaler jo også skat, typisk mere end kvinder, så det er i hvert fald noget vrøvl at sige at kvinder kan selv. Problemstillingen findes sådanset allerede i dag, hvor mænd og kvinder der vælger ikke at få børn tvinges til at betale til mennesker der får børn.
Først når alle disse generelle offentlige ydelser og favoriseringer til børn er afskaffet, kan man sige om kvinder kan selv. Er det noget under at velfærdsstaten er mest populær hos kvinder?

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.