Julen er, når vi fejrer kapitalismens høst. Fejrer, at vi er rige nok til at kunne tillade os en gavefest, hvor vi bringer glæde ind i vore nærmestes liv og andre, som vi synes fortjener hjælp eller støtte.
Vores rigdom opstår ikke tilfældigt. Den opstår, fordi vi har frihed til at udvikle os på den måde, som vi synes er fornuftig. Den opstår, fordi vi er, for det meste, fri fra den magtfulde Stat. Staten prøver hele tiden at fortælle os hvem er rig og hvem er fattig, hvem har det godt og hvem ikke, og flytter penge fra en lomme til en anden med det formål, at alle har lige så mange.
I modsætning hertil er det frie marked, hvor alle kan bruge deres optjente penge penge på den måde, de selv synes er fornuftigt. Nogen giver til hjælpeorganisationer, nogen køber en ny bil, nogen lægger penge på deres opsparingskonto. Friheden gør, at vi træffer vores egen beslutninger. Undtagelsen er, at vi betaler skat, og giver andre mennesker magt over vores egen indkomst, tid og beslutninger.
Vi må huske, at det er den lille bid kapitalisme vi har, som gør, at vi har råd til gaver, juledekorationer og bugnende middagsbord. De, som lever på et endnu mere reguleret og ufrit marked som vi, fejrer ikke rigdom, velstand og frit valg mellem alle livets tilbud. De fejrer det, som vi med en smule kapitalisme tager som en selvfølgelighed, nemlig mad, tøj og adgang til rent vand.
Staten modvirker nemlig fremgang og velstand, når den gennem skatter og lovgivning dikterer, hvordan vi kan leve vores liv.
Juletiden er tiden, hvor vi tænker på dem, som ikke har det så godt som os selv, og tænker på, hvordan verden kan blive et mere velstående og rigt sted. Vi må kæmpe for individuel frihed og et åbent marked, så selv de, som lever under mere tvang og elendighed end os, kan nyde flere af kapitalismens lyksaligheder. I julen er det vigtigt at huske på, at med en mindre stat kunne vi holde en endnu bedre jul og hjælpe vores familie og venner endnu mere i det daglige.
Hjælp os med at sprede det glade julebudskab ved at sende et elektronisk julekort på vores website, eller deltag i uddelingen af rigtige en af de nærmeste dage i Århus, København og Sønderjylland.
Glædelig jul og rigtig god kapitalisme!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.