Der lægges ud med at fastslå at miljøet aldrig har været bedre, og at der ingen problemer er. Miljøbevidstheden er et velstandsfænomen og mennesker synes at blive miljøbevidste når det ikke længere er nødvendigt. Det gode ved Steen Steensen er at han ikke går i clinch med de fakta som der fremføres af miljøbevægelsen for at dokumentere hvor dårligt miljøet er. I stedet, så ser han tingene i et historisk perspektiv, og konstaterer at danskernes levealder på ca. 100 år er fordoblet. Så hvis man ser nutidens miljøtilstand med 1800 tallets briller – så er der altså ikke noget problem!
Skrifter har undertitlen, en kultur ødelæggende kraft. Og her er det skyts som mangler i kulturkampen. Steen Steensen kæmper for selvejeren. Som noget fuldstændigt ekseptionelt i Danmark, så hylder ham de menensker som via selvejerskabet har skabt dette lands rigdomme. Det er der kulturkampen burde stå, ikke bare i forsvaret for det private, men også i et fremstød der skal give selvejeren magten og værdigheden tilbage.
Hvor var det let for de intellektuelle at ødelægge 200 års næringsfrihed og økonomisk succes. Store dele af skriftet er en gennemgang af hvordan miljøkommisærerne har ramt det ene erhverv efter det andet. Miljøbevægelsen er det hidtil mest succesrige felttog mod kapitalismen, med sine systematiske angreb på det selvejerskab som har æren for vores velstand og dermed vores rene miljø. Steen Steensen skriver om en moderne klassekamp, om den nye herskende boglige klasse, der både udbytter og likviderer den producerende klasse.
Skrifter burde være obligatorisk læsning i skolernes undervisning omkring medier og politik, da den faktisk beskriver hvordan en lang række virkemidler er blevet brugt af de intellektuelle til at opnå den magt som de har i dag. Ytringsfriheden får også et lille skud for boven, for hvor værdiløs den egentligt er når det kommer til at forsvare det private. Ytringsfriheden hjalp ikke selvejeren, tværtimod så var ytringsfriheden de intellektuelles bedste våben i kampen mod selvejeren.
Skriftet er næsten for koncentreret. Men skriftet er stortset en sammenskrivning af et helt forfatterskab, og kan på en måde kaldes for Steen Steensens greatest. Hvis man synes at skriftet går for lidt i dybden, så må man nødvendigvis læse Steen Steensens bøger. Der er i skriftet henvisninger til flere af disse bøger, men hver side kunne være overplastret med disse. Således er skriftet en fortrinlig og letlæst indgang til Steen Steensens verden.
Og de er med alle de rammende formuleringer som Steen Steensen er så elsket for. ”Gift må der til skal livet gro”, ”Politikmagere”, ”Den boglige klasse”. Et godt eksempel på hans skrivemåde er sætningen ”Politiks ondskab kom for en dag”. Først tænkte jeg, hov der var en stavefejl, der skulle naturligvis stå politisk. Men nej, Steen Steensen mener faktisk det der står – Politik er ondskab!
Steen Steensen: Økologismen – en kulturødelæggende kraft.
32 sider, 48 Kr. Fås i boghandlen eller ved henvendelse til forlaget.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.