BT har i deres kamp med Ekstra Bladet om at være folkets moralske vogter, lagt på lur og afsløret 4 ministre i at køre for stærkt i deres ministerbiler. Det var jo som bekendt Ekstra Bladet der afslørede rigspolitichefen med 170 Km/t. så nu er det BT’s tur til at tage teten.
Nu kan man jo godte sig over at BT har afsløret disse ministres dobbelt moral, når de prædiker at alle vi andre skal opføre os ordentligt, og så blæser de selv på loven. Men man kan jo også vende den rundt og spørge, hvad ville der ske hvis ministrene faktisk skulle overholde loven?
Hvis man ser på de videoer som BT har offentliggjort, så kan man tydeligt se at ministerbilerne nøje følger trafikken. Alle andre biler både foran og bagved kørte altså også for stærkt. Det er jo selvfølgelig en dårlig undskyldning, men hvad havde filmen vist hvis hastighedsbegrænsningen var blevet overholdt. Den havde vist en ministerbil, uden nogen biler forand, for de var jo for længst forsvundet i horisonten. Og bagved ville der være en stor kø, som bare ventede på en chance for at overhale.
Så ministeren kunne sidde på bagsædet og kigge ud på den ene bil efter den anden, der bare suser forbi. Det er ikke særligt sjovt – så det må der gøres noget ved.
Så hvis ministrene ikke må køre for stærkt, så må almindelige mennesker heller ikke. Altså bøderne skal sættes op, der skal uddeles flere klip, bilerne skal udstyres med elektronik der begrænser hastigheden. Kort sagt, mere kontrol. Alle kampagnerne for højere moral blandt politikerne har derfor den bagside at de svarer igen med at kontrollere befolkningen tættere og tættere.
Når en minister tages i at brydeloven, så burde den logiske argumentation jo være, at hvis en minister ikke skal overholde loven, så skal jeg heller ikke. Men nej, i stedet for at give den almindelige borger en yderligere frihed, så skal styringen af os alle skærpes.
Det rager mig egentligt en papand om demokratisk valgte politikere har en rådden moral og ikke overholder de love som de selv har lavet. Sagen er jo den, at det er en dårlig politimand der ikke kan gå ud på gaden og anholde en tilfældig person for at overtræde en eller anden lov.
Derfor er det godt at politikerne også bryder loven. Så har vi nemlig en klemme på dem, og kan også forsvare at vi selv bryder loven. Dårlig moral avler dårlig moral – men den dårligste moral af dem alle er at disse love overhovedet er blevet lavet. Men tænk om ministrene skulle til at overholde loven!
Så skulle alle vi andre jo også til at overholde loven. Så ville vi simpelthen have det totale kontrolsamfund, hvor enhver vogter over at enhver ikke træder blot en millimeter ved siden af. Kort sagt, det ville være et helvede at leve i!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.