Regeringens udskydelse af efterlønsreformer til langt ud i fremtiden cementerer et demokratisk generations tyveri af format, som unge mennesker ikke længere kan tillade sig at sidde overhørigt. Det er nu der skal fremsættes et krav om at stjålne skal betales tilbage.
Om 20 år vil der være 20 nye generationer af vælgere, som har et helt andet syn på efterlønnen. Og samtidigt vil mange af de som i mellemtiden har nydt godt af efterlønnen forsat være ganske godt ved muffen økonomisk p.g.a. pensioner og store gevinster på huspriserne.
Det er vigtigt at den unge generation melder ud allerede nu at efterlønnen skal betales tilbage. Der er ikke flertal for dette nu, hvor 68’er generationen sidder på et flertal der vil tvinge de unge til at betale. Men om få år, så vil dette flertal naturligvis vippe, og så kan den uberettigede efterløn kræves tilbagebetalt. Og det er jo så nemt, vi ved jo hvem som har fået efterløn, så det er blot at vedtage en lov som nedsætter folkepensionen for disse personer.
Hvis ikke unge allerede i dag gør deres forældre generation opmærksom på at det er forkert at sunde og raske mennesker modtager efterløn, så har den ingen legitim ret til at kræve pengene tilbage når flertallet vipper. Ungdommen skal derfor råbe stop tyven nu, for senere at have ret til at kræve det stjålne tilbage. Også selvom man ikke lige nu er i en position hvor man har magt til at gennemtvinge det.
Det er fair nok at stille et valg op for 68’er generationen, at de kan få efterløn nu, og betale tilbage af deres folkepension når de bliver 80 år. Og hvis de synes at det er uretfærdigt at de som 80 årige skal lide under at de har fået efterløn – ja så kunne de jo bare have opført sig ansvarligt. De var jo advaret om at den unge generation ikke ville finde sig i det!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.