Tænketanken Cepos har for en gangs skyld gjort det utænkelige. De har med hjælp fra professor Peter Kurrild-Klitgaard spurgt folk om de var villige til at betale for efterlønnen, i stedet for at spørge om de gerne ville have efterlønnen som man jo ellers plejer at spørge. Og tænk sig, danskerne var ikke villige til at betale.
Ja, der er altså ikke nogen grund til at undre sig over resultatet. Alt koster, og når folk får at vide hvad deres valg koster, så tænker de sig mere grundigt om. Men politikernes reaktion, er jo nærmest at sådan kan man da ikke tillade sig at spørge.
Jens Rohde V vil slet ikke forholde sig til det, mens Peter Skaarup DF direkte siger at man ikke bare kan lave gennemsnitsbetragtninger over hvor meget folk er villige til at betale for et velfærdsgode. Nej, det har den gode Skaarup da ret i, for så kommer der jo et ubønhørligt svar.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.