Hvad er monstro værst, at der laves en tegning af Muhammed af 12 vantro tegnere i et land flere tusinde kilometer borte, eller man sprænger en fin moske med guldkuppel og det hele i luften. Der har været store optøjer og mange drab, men shiamuslimske ledere maner dog til besindighed for at det ikke skal udvikle sig. Ja man siger endda at bombningen var politisk motiveret.
Gad vide om de havde udvist den samme omtanke om terroristerne havde lavet en fæl tegning af Muhammed shiitiske efterfølgere på væggen? At dømme efter reaktionen på Muhammed tegningerne, så ville Irak være et midt i et sandt blodbad nu, hvis der skal være proportioner i tingene og man tager der mange tusinde kilometers afstand i betragtning.
Men kunne man tænke sig tanken, at man rent faktisk havde lavet en sådan helt klart blasfemisk tegning. I stedet for at smide bomber så smider man med tegninger. Så ville moskeens flotte guldkuppel for det første stå endnu. Der ville heller ikke være nogen, som var kommet til skade ved angrebet.
Shiamuslimerne kunne så svare igen, med nogle blasfemiske tegninger af sunniernes foretrukne efterfølgere til Muhammed. Og på et tidspunkt når det går op for dem at de har opført sig barnligt – igen, så kan de bare række hånden ud til hinanden og slutte fred uden at nogen er blevet dræbt.
Ja det var blot en tanke!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.