Danmark vil nu øge sit engagement i Afghanistan og sætte soldater ind i et område hvor en vigtig opgave bliver at brænde opiumsmarker af. Dermed vurderer eksperter at risikoen for at komme i regulær kamp øges væsentligt. Man behøver ikke at være ekspert i noget som helst for at forstå hvorfor. De mennesker der lever af opiumshandel tjener jo store penge på dette, og vil gøre hvad som helst for at sikre at de kan blive ved med at producere opium. Så selvom forsvarsministeren har sagt at danske soldater ikke skal brænde opiumsmarker af, så vil danske soldater alligevel være et mål for krigsherrer der ønsker ustabilitet, så centralregeringen i Kabul eller FN ikke kan komme og stoppe deres givtige forretning.
Det mest absurde i hele sagen er jo at disse krigsherrer jo netop har masser af penge. Penge som de får ved at sælge opium til de vestlige markeder som f.eks. Danmark. Så når en dansk narkoman tager et fix, så bliver de råd til at sende 100 kugler mod en dansk soldat. Så uha, de fæle narkomaner slår vores Jenser ihjel!
Men skylden ligger jo hos de vestlige regeringer. Forbuddet mod narkotika, medvirker jo til at presse priserne op, og dermed til at øge profitterne hos de som kan levere. Og det kan krigshærgede og ustabile lande som Afghanistan. Den danske regering modarbejder altså sig selv, når man på den ene side sender soldater til Afghanistan for at stabilisere landet, og på den anden side fører en narkotika politik, der er med til at holde Afghanistan og andre lande i ustabilitet.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.