I en samtale med Svend Auken i Deadline den 8. december sammenligner Direktør ved Copenhagen Institute, Chresten Anderson, Kyoto-protokollen med at spise gift: Kvoteordninger for CO2 udledninger vil være ekstremt skadelige for verdens befolkning, og dermed også for vores evne til at forholde os til de klimaforandringer der måtte komme, mener Chresten Anderson.
Chresten Anderson siger blandt andet, at ”Kyoto-protokollen er et gigantisk planøkonomisk eksperiment. Hvis vi fortsætter ad den vej, må vi derfor indstille os på en langt lavere grad af økonomisk vækst”. Han mener, at selv hvis påstandene om menneskeskabte klimapåvirkninger er korrekte, så er ”kuren” i form af Kyoto mest at sammenligne med at spise gift. For hvis Kyoto-tilgangen skal gøre en forskel, må indgrebene gøres endnu mere omfattende end dem, man allerede i dag er ved at indstille sig på. – ”I denne tid hvor vi diskuterer velstand kan det undre, at vi ikke taler om Kyotos konsekvenser for den økonomiske vækst” lyder det fra COIN’s direktør.
Chresten Anderson mener samtidig det er problematisk, at lade de mange klimamodeller og ikke klimahistorien være styrende for debatten.
Se indslaget her.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.