For at markere vores bekymring for et bæredygtigt miljø og for at hjælpe de ulandene, skal vi undlade at købet noget som helst i dag, mener aktive forbrugere, som er den danske aflægger af Buy nothing Day.
Jeg mener derimod at vi skal bruge dagen i dag som startskuddet til at shoppe løs i hele december måned, for at fejre det kapitalistiske samfund og alle dets goder.
Det er vigtigt at økonomien er god, for at vi kan lave de investeringer i miljø som er nødvendige. Undlader du at købe produkter, sætter du økonomien i stå, og derfor også den teknologiske udvikling. Vi skal heller ikke være bange for at natur ressourcerne slipper op, menneskets opfindsomhed har altid fundet enten flere eller andre ressourcer.
Det gavner også ulandene at du bruger penge. De fleste varer du køber er jo alligevel importeret, og dermed overfører du penge fra den rige del af verden til den fattige del af verden i et tempo som er mindst 10 gange hurtigere end selv den bedste ulandshjælp.
Det er dine penge, du har stresset for at tjene dem, så du har fortjent a bruge dem som du vil. I hvert fald de smuler som skattevæsnet efterlader til dig. At du bruger dem gør gavn! Så luk ørene for alle dommedagprofeterne, og stress af med at gøre dit dankort glødende hele december.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.