Et eller andet må man da kunne forbyde, så nu er det snart slut med Barcardi Breezer og Smirnoff Ice. Unge mennesker kan nemlig ikke lide smagen af øl eller anden alkohol, så derfor kaster de sig over de såkaldte alkopops. Disse drikke har nemlig tage en stor markedsandel. Så forbyder man alkopops, så reducerer man med et snuptag de unges alkoholforbrug! Og skulle det ikke hjælpe så sætter man bare aldersgrænsen for hvornår man må købe alkohol i butikkerne op til 18 år. Og afgifterne skal også sættes op. Samfundet skal have styr på de unge.
Hallo! Den gang jeg var teenager, da var der ikke noget der hed Bacardi Breezer, men vi kunne altså godt finde ud af at hælde rom i colaen eller whisky i citronvand. Og de 1.000 andre varianter. Den kan jo selvfølgelig godt være at nutidens unge er blevet så ubehjælpsomme at de ikke selv kan finde ud af den slags mere. Men jeg tvivler nu.
Tværtimod så er det ikke mange år siden at den helt store dille var at komme en pose tyrkisk peber og en flaske vodka i blenderen. Det har markedet så set og leveret drikken færdig blandet, og det er sådan set det som har banet vejen for alkopops også. Så det er ikke markedet der har skabt et forbrug her. Det er simpelthen ungdomskulturen der har udviklet sig sådan.
Unge mennesker har i dag så mange penge mellem hænderne at højere afgifter heller ikke vil stoppe forbruget. Pengene kommer fra de unges eget arbejde, og fra forældre der i mange tilfælde bakker deres børn op, så deres økonomiske uansvarlighed ikke får konsekvenser. Og økonomisk uansvarligt er det altså når nogle af de unge, på en weekend kan bruge 2-3.000 Kr.
Det der i bund og grund er problemet for overformynderiet i denne sag, er at man ikke kan styre de unges frihed. Når unge mennesker begynder at tjene penge, så bliver de også frie. Før var det jo så bekvemt at børnene var afhængige af deres forældre, og derfor kunne forældrene også tale med større vægt overfor børnene. Som moderne forælder må man derfor imødese at den økonomiske udvikling gør at det tidspunkt hvor ens barn bliver voksent falder tidligere.
Det er jo ikke til at komme udenom at det i sidste ende er forældrenes ansvar at opdrage børnene til at håndtere deres frihed ordentligt. Samfundet kan ikke løse den opgave med forbud mod alkoholsalg, højere afgifter o.s.v. Det opdragelsesmønster som vi har lært af vore forældre holder ikke længere. I stedet for at forsøge at begrænse unges frihed, bør vi bakke op om den, og stille større krav til unge. Et godt sted at starte er f.eks. at forældrene begynder at kræve husleje og kostpenge af deres børn.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.