Region Midtjylland har for skatteyder penge lavet et reklamespot hvori det siges at: ”Det er ikke ligegyldigt hvem der bestemmer over sygehusvæsnet”. Og jo, jeg er da meget enig i at det ikke er ligegyldigt hvem der bestemmer over sygehusvæsnet, men jeg kan ikke rigtigt følge argumentationen derfra og så til at man absolut skal stemme til regionsrådsvalget.
Hvad ved jeg eller andre borgere om det at drive et sygehus? Hvis man skulle tage budskabet alvorligt, så burde regionsrådsvalget aflyses, og i stedet burde sygehusene sælges til private, som så kan foretage en kompetent udvælgelse af hvem der skal sidde og styre sygehusene.
Sagen er jo netop den, at på flere led har demokratiet koblet kompetencen ud af ledelsen af landet. Min kone, der som bekendt ikke er belastet af at være født i Danmark, var rystet da jeg fortalte hende at justitsministeren ikke var jurist og sundhedsministeren ikke var læge. Ikke at det er en garanti for kompetence at en minister er uddannet indenfor sit fagområde, men det siger jo lidt om at vi i Danmark i vores demokrati iver, helt og aldeles har afkoblet os fra den måde hvorpå erhvervslivet leder sin produktion.
Det som reklamen i stedet burde sige er, at vil du have bare lidt indflydelse på hvordan dine egne penge prioriteres, så er det vigtigt at du stemmer til regionsrådsvalget. Ellers bestemmer din nabo over dine penge. Eller endnu mere korrekt, hvis du vil have indflydelse på din nabos penge, så er det vigtigt at du stemmer!
Stillet overfor spørgsmålet, ville markedet ikke alligevel lukke dit lokale sygehus, fordi det er urentabelt, så er svaret nej. Hvis man ønsker et lokalt sygehus på et frit marked, så må man bare betale mere. Og med et lokalt sygehus, så tænker jeg altså på at 50 Km er langt, hvis man har fået en blodprop eller har skåret armen halvt af, så den tryghed at der er en skadeskue i nærheden må man godt betale lidt ekstra for. Hvis sygehuset lukker, så er det fordi man har betalt for lidt i skat! Problemet er blot at man ikke bevarer sit lokale sygehus ved at betale mere i skat, eftersom der er 117 andre ting der skal bruges penge på først, før turen komme til netop det sygehus som man gerne vil betale for at bevare.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.