Den er helt galt med sikkerheden hvis man bruger de nye Skype telefoner til at tale over internettet. Det er også galt hvis du bruger et taletidskort til din telefon. Begge dele udgør en stor sikkerhedsrisiko – det siger i hvert fald antiterroreksperter.
Det er nemlig svært at aflytte en Skype telefon. Hvis du ringer til din bankrådgiver og denne vel og mærke også har en Skype telefon, så kan du være rimeligt sikker på ikke at blive aflyttet. Når IT geniet Michael i TV serien ørnen går ind og aflytter en telefon, så er der faktisk ikke meget hacker over ham. Alle telefonsystemer har nemlig en funktion som kaldes for legal interception, som gør at myndighederne let kan gå ind og aflytte en telefon, uden at der skal sendes en tekniker ud. Det er faktisk ikke muligt at sælge telefoncentraler, til statslige eller statsligt koncessionerede selskaber, som ikke har denne funktionalitet. Skype kræver blot ikke hverken telefoncentraler eller koncession.
Skype har ikke denne funktionalitet indbygget, og det får den næppe nogensinde! To Skype telefoner taler nemlig direkte med hinanden, så der er ingen gode steder hvor man kan gå ind og fange samtalen, uden at de som bliver aflyttet kan opdage det. Og dermed bliver en Skype telefon det perfekte redskab for terrorister og kriminelle. Dette anses altså som et problem for terrorbekæmpelsen.
Aflyttet, det kan du tilgengæld blive hvis du bruger et taletidskort til din mobil. Men tilgengæld er der ingen som ved hvem du er, med mindre det er din mor der lytter med! Det er altså farligt det her. Det kunne jo være at du planlagde et terrorangreb, og så var det jo praktisk hvis politiet bare kunne køre ud og arrestere dig. Bare for en sikkerheds skyld.
Det er jo et stort problem for politikerne det her! Nu har EU lige besluttet at teleudbyderne skal bruge mange millioner på at registrere alle oplysninger omkring telefonopkald, e-mails og web surf. (Protester her) Og så kan man bare købe et taletidskort. Det er altså lidt en nedtur for kontrolfreaksene! Men der er jo ikke noget nyt i det!
For nogle år tilbage, før de baltiske lande kom med i EU, udtalte en baltisk politichef, at nu glædede den almindelige balter sig til at kunne få lov til at rejse til Vesteuropa. De kriminelle derimod – de var skam rejst for længst. Denne lille historie synes jeg et meget sigende omkring kampen mod terror. Vi har efterhånden indført så meget kontrol, at det efterhånden kun er de kriminelle der kan lave kriminalitet.
Man kan godt længes tilbage til DDR tiden. For så kunne man tage regeringens nye antiterrorforslag og pege sydpå og sige, hør er der ikke lige netop hvad man gør i Østtyskland! Bare man har rent mel i posen, så sker der ikke noget ved overvågningen påstås det! Hvis altså vi er enige om hvad rent mel i posen er!
Som et led i det nye antiterrorforslag skal udlændinge som modarbejder demokratiet udvises. Disse har åbenbart ikke rent mel i posen. Som bekendt så er der mange her på Liberator som mener at demokrati blot er endnu en form for kollektivistisk undertrykkelse af individet. Så Liberator er allerede ved at komme i bad standing i forhold til hvad regeringen mener er rent mel i posen! Så er det jo praktisk at regeringen kan gå ind og finde frem til om en udlænding som man ønsker at udvise, har besøgt liberator.dk, hvis ja, så er han sikkert modstander af demokrati!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.