I år er den gamle traver om gratis Internet kommet op igen. Og så af en såkaldt liberal kandidat fra Venstre. Andre vil, som man kan forvisse sig om på dette sites fora, ikke være overraskede eller indigneret over at en Venstremand kan foreslå noget sådant. Men, vi findes stadig nogen der endnu ånder håb.
Først og fremmest tager Venstrekandidaten, Martin Hirsch, fejl, når han påstår at man kan få gratis Internetadgang. Det er i bedste fald uvidenhed og i værste fald falsk markedsføring. Gratis er desværre et ord politikere elsker at smide om sig, selvom de er ganske udmærket klar over, at ting koster penge. Det kommer de altid i tanke om, når de tigger om at få lov til at sætte skatten op eller øge deres låntagning til overflødige dyre almennyttige- eller ældreboliger.
Dernæst må man konstatere at TDC har etableret en mængde hotspots i hovedstaden, men uden at have fået en forretning ud af det – endnu. Forbruget vil ganske givet stige, såfremt det blev gratis, men derudover har TDC og andre udbydere jo måtte erkende, at markedet for trådløst Internet bare ikke er modent endnu. Med udbredelsen af bredsbåndstelefoner, lommekalendere med trådløs netværksforbindelse og et stadig større antal bærbare computere blandt folk, skal der såmænd nok komme et marked for trådløst Internet i både København og i resten af Danmark på et tidspunkt.
Men, lad dog de professionelle teleoperatører tage sig af investeringen, udbredelsen og driften af Internettet. De ved forhåbentligt bedre end en lægmandspolitiker, hvornår det er det rigtige tidspunkt at gøre hele København og resten af Danmark trådløst. Og hvis operatørerne tager fejl, er det ikke skatteborgerne der skal betale regningen, men aktionærerne.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.