Lad os forestille os, at danske røvere og ransmænd havde dannet en organisation, som også havde en hjemmeside. På denne hjemmeside kunne de gøre opmærksom på sig selv og deres virke.
I øvre, højre hjørne kunne de skrive: “Vi har ikke øget tyverierne i 1423 dage”. Tyverierne er med andre ord konstante. Men måske ville det være mere imponerende, hvis man helt afskaffede tyverier.
Øverst i midten kunne de skrive: “Ransmændsorganisationen ønsker at gøre Danmark til et land med færre begrænsninger og større muligheder for den enkelte. Vi er godt på vej til at gøre dette til virkelighed”. Større muligheder? Ville det give mening for ransmænd at røve befolkningen, hvorefter de uddelte det stjålne gods efter forgodtbefindende og erklærede, at det “øgede befolkningens muligheder”? Er dette ikke blot udtryk for slesk tale eller ligefrem en voldsom og arrogant forhånelse af almindelige menneskers evner til at klare sig selv?
For at øge antallet af ransmænd og den folkelige opbakning til tyveri kunne ransmændene til venstre på deres hjemmeside vise billeder af smilende mennesker, som skulle forestille at sige:
1. “Bliv medlem af ransmandsorganisationen og tag aktiv del i samfundsdebatten.” Men ville dette give mening, hvis ransmændene hverken ønskede debat internt i ransmandsorganisationen eller eksternt i samfundet om antallet og størrelsen af røverier, og hvad tyvegodset skulle bruges til? Ville det ikke være vildledende overfor potentielle ransmænd, som mente, at man måske kunne reducere tyverierne og anvende tyvekosterne mere rationelt?
2. “Bliv medlem og påvirk Danmark i ransmændenes retning”. Jo tak, må man sige. Men ordentlige mennesker er imod tyveri, hvadenten tyvekosterne anvendes på den ene eller den anden måde. Således burde man i stedet melde sig ud af en ranforherligende organisation.
3. “Bliv medlem, det er for nemt bare at brokke sig”. Det er muligt. Men det er ikke et spørgsmål om, hvad der er nemt eller svært. Det er et spørgsmål om, hvad der er moralsk korrekt. Hæderlige mennesker bør ikke støtte en organisation, som virker ved vold eller trusler om vold. Hæderlige mennesker bRogger sig højt, klart og tydeligt, når de mærker uretfærdigheden tynge deres liv åg.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.