Berlingske Tidende skriver Fredag den 13/5-2005 på forsiden i en klumme med titlen “Hård kurs mod snyd med sygemeldinger” at beskæftigelsesministeren Claus Hjort Frederiksen har beordret kommunernes sagsbehandlere at føre strengere tilsyn med kontanthjælpsmodtagende mennesker, der melder sig syge mens de er i aktivering.
Det vil sige at kommunerne nu får flere beføjelser i kampen for at gøre den menige danskers liv endnu mere ulideligt. Ikke nok med at tvungen aktivering i sig selv er noget nær barbari, (siden velfærdspusherne i Folketinget i årtier har trompeteret at Velfærdsstaten altid vil være der for at bakke den svage op når han/hun har behov for det uden andet end en høj skat som konsekvens) men der er mange eksempler på at aktivering ikke er andet end…
a) usselt betalt slavearbejde, hvor timelønnen er helt ned til 20 kr/timen for de laveste kontakthjælpssatser (hvorfor brokker fagforeningerne sig ikke over de lave satser folk på aktivering knokler til?!)…
b) konkurrenceforvridende, fordi folk i aktivering (når de bliver sat til at lave arbejde der ikke er komplet hul i hovedet) “underbyder” eksisterende virksomheder der tilbyder lignende tjenester (fx kantinearbejde)…
c) uden sagligt indhold, men reelt er systematiseret fornedring af mennesker (som undertegnede kender talrige eksempler på fra Helsingør Kommune i Nordsjælland, hvor folk til tider bliver sendt ud på en regnvåd pløjemark for at hugge i jorden – uden at arealerne der arbejdes på skal bruges til noget som helst – dvs meningsløst aktivitet).
Set i det perspektiv er det raseriindgydende at høre en påstået borgerlig/venstre politiker snakke om at føre mere kontrol med mennesker, som er fanget i det rådne system der hedder Velfærdsstaten, hvor de eneste to alternativer hedder
1) Arbejde bagdelen ud af bukserne mens du betaler 62% i marginalskat og dermed arbejder mere for pamperne på Christiansborg og den lokale kommunalforvaltning end du gør for dig selv og din families velvære.
2) Bliv kastet ud i arbejdsløshed fordi de allestedsnærværende regulering og beskatning smadrer arbejdsmarkedet for både arbejdsgivere og arbejdstagere – og for at føje spot til skade når du så endelig ender i arbejdsløsheden skal du under luppen af en hær af emsige sagsbehandlere for hvilke intet er helligt – specielt ikke dit privatliv eller din bankkonto. Er der bare 1000 kr for meget du ikke kan forklare for når du sidder på socialforvaltningen bliver du grillet og mistænkeliggjort. Og for at du ikke skulle tænke på at blive på den usle understøttelse du endelig får når sagsbehandælingen går igennem, så bliver du sendt i aktivering, og bliver nedbrudt. VI kan jo ikke have at mennesker går rundt og har det godt på offentligt ydelser, vel?
Forslaget til at gøre noget ved “problemerne” er meget, meget simpelt: Halvér skatterne og sænk overførselsindkomsterne – så skal folk nok selv finde ud på arbejdsmarkedet uden kommunal overvågning og formynderi. Specielt når det kan betale sig at arbejde igen! Men jeg forventer ikke at regeringen eller specifikt beskæftigelsesministeren tager dette råd til hjerte – de har jo som bekendt været fornuftsforladte siden Anders Fogh konverterede til socialdemokratismen ved valget i 2001.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.