Rigspolitiet har bedt om tilladelse til at indhente bookingoplysninger hos flyselskaberne. Det vil altså sige at de ikke alene ville kunne se passagerlisterne som nu, men også vil kunne se hvor og hvornår man har købt billeten, hvordan den er betalt og hvilken rejserute man anvender. Politiet udtaler at almindelige lovlydige borgere selvfølgelig intet har at frygte. Hvad i al verden er det for noget at sige?
Lovlydige borgere har intet at frygte? Det skal man høre på hver eneste gang man forsøger at indføre yderligere beføjelser til myndighederne og mere overvågning. Når Politiet efter den nye politilovs vedtagelse nu frit kan visitere tilfældige borgere på gaden, så er det jo overhovedet ikke noget man skal bekymre sig om, for det er jo nærmest mistænkeliggørende. Lovlydige borgere har jo intet at frygte. Så frygter du overvågning og kontrol, så må du jo have noget at skjule.
Jeg bryder mig ikke om at myndighederne, eller alle mulige andre for den sags skyld, har adgang til oplysninger om hvad jeg går og laver. Jeg kan ikke altid overskue om oplysningerne kan misbruges eller ej. Det er muligt at f.eks. adgangen til bookingoplysninger kan anvendes på måder jeg ikke lige har tænkt på, hvem ved?
Men sagen er bare den, at jeg ikke mener at det vedkommer andre hvordan jeg betaler en flybillet, om jeg mellemlander i Zürich eller om jeg har købt min billet over internettet eller i et rejsebureau. Det er min egen sag, ikke deres, og så er jeg i øvrigt ligeglad med om de arbejder for Politiet eller ej. Det er ikke deres sag.
I disse år får myndighederne mere og mere magt, og det sker langsomt, lige som i denne sag. Mange vil tænke “Jamen, hvad kan der ske ved at har adgang til bookingoplysninger? ” – Det er muligt at der ikke sker noget ved det, men det er også muligt at det , sammen med andre overvågningsmetoder, kan bruges på måder som ikke er så indlysende lige nu. Set i et større perspektiv drejer det sig om at lade være med at centralisere magten hos myndighederne. Og for hver ny metode de får til at overvåge os, for hver ny beføjelse de får til at visitere os, ransage vore hjem, tilbageholde os uden grund, osv. Så står vi svagere overfor myndighedernes tyrrani.
En hver lovlydig borger bør NETOP bekymre sig når den slags forslag kommer på bordet. Det er en alvorlig trussel om yderligere indskrænkning af vor frihed.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.